Στο 27% υποχώρησε το ποσοστό των συντηρητικών της Αγγελα Μέρκελ


Το κόμμα του καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ υπέστη μείωση κατά δύο μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το ποσοστό των συντηρητικών της Αγγελα Μέρκελ, ενώ το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό αυξήθηκε ελαφρά, μετά την συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την υιοθέτηση μέτρων προστασίας του κλίματος.

Το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει ένα νέο εσωτερικό επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μεγαλύτερα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αύξηση της τιμής των διοδίων για τα φορτηγά από το 2023, αλλά και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στις πτήσεις εσωτερικού.

Το πακέτο των μέτρων έχει ως στόχο -σε πολιτικό επίπεδο- την αντιμετώπιση της αύξησης της υποστήριξης της κοινής γνώμης προς τους Πράσινους που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι εμπεριέχει τον κίνδυνο να πλήξει την γερμανική βιομηχανία, σε μία περίοδο κατά την οποία ,η γερμανική οικονομία ίσως βρίσκεται σε ύφεση.

Η υποστήριξη για τον συντηρητικό συνασπισμό της Μέρκελ [Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (SDU) και για τους πολιτικούς του συμμάχους από την Βαυαρία, Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU)] μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 27% σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας “Bild am Sonntag.”

Από την άλλη το ποσοστό των Πρασίνων παρέμεινε αμετάβλητο στο 21%, ενώ το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) καταγράφηκε στο 16%.

Στην δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 1.719 ερωτηθέντες, ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 19-25 Σεπτεμβρίου.

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε στο πακέτο για το κλίμα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ