ΑΕΚ – ΠΑΟΚ LIVE: Ντέρμπι κορυφής για τη Superleague στο ΟΑΚΑ.


Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στον ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι κορυφής στη Superleague με τις δύο ομάδες να χωρίζει μόλις ένας βαθμός, ενώ βρίσκονται πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό που κέρδισε χθες (28/09) τη Λαμία.

Για την 5η αγωνιστική της Superleague, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ, σε μία «μάχη» πρωτοπόρων με αμφότερες να έχουν τρεις νίκες και μόλις μία απώλεια βαθμών, η Ένωση στην πρεμιέρα και ο Δικέφαλος του Βορρά στο ντέρμπι με τον Άρη, την προηγούμενη αγωνιστική.

Η ΑΕΚ είναι μεταμορφωμένη με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της και έχει καταφέρει να κάνει τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα από την Ξάνθη στην πρώτη αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ αντίθετα, είχε την πρώτη του βαθμολογική απώλεια από τον Άρη στην Τούμπα, όπου μάλιστα ισοφάρισε στο τέλος για να αποφύγει την ήττα. Αν δεν κερδίσει και την ΑΕΚ θα είναι η πρώτη φορά από το Μάρτη του 2018, που δεν θα έχει κερδίσει δύο διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Το ντέρμπι της περασμένης σεζόν με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν το ένα από τα τέσσερα παιχνίδια που δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Είναι και η μοναδική ισοπαλία στα 11 τελευταία επίσημα παιχνίδια τους, ανάμεσα σε αυτά και οι τρεις τελικοί Κυπέλλου.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κέρδισε τους δύο τελικούς Κυπέλλου στο «Σπύρος Λούης», ωστόσο για το πρωτάθλημα δεν τα έχει καταφέρει να νικήσει την ΑΕΚ, από τον Ιανουάριο του 2012, 0-2 τότε (16’ Γεωργιάδης, 66’ Αθανασιάδης). Έκτοτε έχει πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Μάλιστα αυτή η νίκη του ΠΑΟΚ είναι η μοναδική στις 20 τελευταίες επισκέψεις του στην ΑΕΚ, με την ΑΕΚ να έχει κερδίσει τα 14 παιχνίδια και άλλα πέντε να είναι ισόπαλα.Η ιστορία στα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Νίκες ΑΕΚ: 46
Ισοπαλίες: 11
Νίκες ΠΑΟΚ: 7Το περσινό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

03/02/2019
Σκορ 1-1
(74’ κεφαλιά Πόνσε – 10’ κεφαλιά Μαουρίσιο. Στο 32’ είχε αποβληθεί Λέο Ζαμπά)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ