ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Εκπληκτικό ντέρμπι και “Χ” στο ΟΑΚΑ


Ένα καταπληκτικό ντέρμπι με χαμένο πέναλτι, ακυρωμένο γκολ και πολύ ένταση στο γρασίδι. Οι δύο δικέφαλοι έμειναν στο “Χ” και “έδωσαν” προβάδισμα στον Ολυμπιακό ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, πέταξε την ευκαιρία να ‘καθαρίσει’ το παιχνίδι και η ΑΕΚ ισορρόπησε στο δεύτερο μέρος για το τελικό 2-2 στο ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε από την ερώτηση του Κωστένογλου στον Ντέλετιτς πριν τον ρίξει ως αλλαγή στο ματς.

Eνα ντέρμπι από αυτά που μπορείς να βλέπεις σε επανάληψη ξανά και ξανά ήταν στο ΟΑΚΑ αυτό ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Πάθος, δύναμη, γκολ, χαμένες ευκαρίες, VAR και δράμα που έμεινε αμείωτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Στέφαν Κλόσνερ, χαρακτήρισαν το ντέρμπι των ‘Δικεφάλων’ ως το τελικό 2-2.

Η ΑΕΚ είχε αφιερώσει πολύ χρόνο και διάθεση στο build up της αναμέτρησης, αλλά δεν το δικαιολόγησε με την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε απόλυτα συγκεντρωμένος, άριστα διαβασμένος στις τακτικές ανάγκες του ντέρμπι και έτοιμος να μετατρέψει μια δύσκολη βραδιά σε θρίαμβο.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα κυριάρχησε στο πρώτο μισάωρο, απέναντι σε μια ΑΕΚ που έμοιαζε πελαγωμένη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Με τον Λημνιό να τρυπάει συνέχεια το 3-5-2 των γηπεδούχων και τον Ελ Καντουρί σε έναν σύνθετο ρόλο εσωτερικού – ακραίου μέσου, ο ΠΑΟΚ είχε φέρει το ματς ολότελα στα δικά του μέτρα. Μόλις στο 16′, από πάσα του Βαρέλα στην πλάτη της άμυνας, ο Λημνιός κατέβασε άψογα τη μπάλα και γύρισε στον αμαρκάριστο Σβιντέρσκι που έστω και με… τσαφ άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ.

Εννιά λεπτά αργότερα ο Μπίσεσβαρ πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία που του έδωσε το VAR (χέρι του Μπακάκη σε γύρισμα του Ελ Καντουρί) να διπλασιάσει το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, εκτελώντας το πέναλτι στην ρίζα του δεξιού δοκαριού της αντίπαλης εστίας. Η ΑΕΚ δεν είχε κανέναν τρόπο να αντιδράσει και στο ημίχρονο ένιωθε τυχερή που έχανε μόνο ένα γκολ.

Παουλίνο και Αλμπάνης έμειναν στα αποδυτήρια μετά την ανάπαυλα, με τον Κωστένογλου να ρίχνει στο ματς τους Ντέλετιτς και Γιακουμάκη. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ στις στημένες φάσεις και ο Τσιγκρίνσκι στο 54′ έφερε το ματς στα ίσια! Η χαρά κράτησε για τέσσερα σκάρτα λεπτά, αφού οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά προβάδισμα με γκολ – καρμπόν. Ο Λημνιός βγήκε στη πλάτη της άμυνας, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Βράνιες έχασε τελείως τον Σβιντέρσκι και αυτός με δεξί πλασέ σκόραρε το δεύτερο του προσωπικό τέρμα στο ντέρμπι για το 1-2 στο 58′! Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε πως θα μπορούσε να σκοράρει με αυτό τον τρόπο όλο το βράδυ…

Στο 63′ το VAR έπιασε την αντικανονική θέση του Μάνταλου που νίκησε τον Ζίβκοβιτς και το παιχνίδι μπήκε σε mode ύφεσης το επόμενο τέταρτο. Όμως στο 79′ ο Ντέλετιτς φρόντισε να απαντήσει με ιδανικό τρόπο στον Κωστένογλου, που δίνοντας του εντολή να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον ρώτησε “θα το βάλεις, ε…;” Και ο Σέρβος το έβαλε. Στο γύρισμα του Μάνταλου από αριστερά, ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε με το αριστερό για το 2-2.

Ο ΠΑΟΚ δεν πανικοβλήθηκε, αντίθετα θα μπορούσε να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ αλλά έπεσε πάνω στον Μπάρκα που έκανε δύο καταπληκτικές επεμβάσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Άκπομ στο 84′ και το 87′. Η ισοπαλία στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στην Super League άφησε τον Ολυμπιακό μόνο πρώτο στην κορυφή με 13 βαθμούς, δεύτερη είναι η Ξάνθη με 12 και τρίτος ο ΠΑΟΚ με 11. ΟΦΗ και ΑΕΚ ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση με 10 βαθμούς.

Δείτε το live του αγώνα:

Α’ Ημίχρονο

4′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Σφιντέρσκι φεύγει στην πλάτη της άμυνας από υπέροχη μπαλιά του Γιαννούλη, περνάει τον Μπάρκα, κόβει στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος όμως σημαδεύει το τάκλιν του Τσιγκρίνσκι που γλιτώνει το 0-1.

7′ Πρώτη επέλαση του Παουλίνιο, άουτ δίνει ο βοηθός μέσα σε αποδοκιμασίες.

10′ Ο Λιβάγια βγάζει στον επερχόμενο Λόπες, όμως την σέντρα του μπλοκάρει σταθερά ο Ζίφκοβιτς.

15′ Γκολ για τον ΠΑΟΚ με τον Σφιντέρσκι να κάνει το 0-1. Ο Λημνιός σερβίρει μισό γκολ στον Σβιντέρσκι, ο οποίος σε κενή εστία, πάει να χάσει το πιο εύκολο γκολ, όμως η μπάλα καταλήγει μέσα.

19΄ Άλλη μια ευκαιρία για το 0-2. Ο Λημνιός φεύγει πάλι από δεξιά, σεντράρει με φάλτσο, ο Μπάρκας χάνει την έξοδο και ο Σφιντέρσκι από δύσκολη γωνία με την εστία άδεια, πλασάρει ψηλά με το κακό του πόδι το δεξί.

22΄ Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ μετά τη διακοπή για το VAR. Από το ριπλέι φαίνεται πως είναι καθαρό το χέρι του Μπακάκη!

25′ Χάνει το πέναλτι ο ΠΑΟΚ. Αρνείται ο Μπάρκας το δεύτερο γκολ από τον Ολλανδό για τον ΠΑΟΚ.

Τέλος του ημιχρόνου με 1′ λεπτό καθυστερήσεις.

47′ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μπακάκης παίρνει το ριμπάουντ από απομάκρυνση της άμυνας και το σουτ του περνάει ένα μέτρο δίπλα από την εστία του Ζίφκοβιτς, ο οποίος έπεσε.

50′ Πρώτη κεφαλιά από τον Βράνιες, ο Μάνταλος γυρίζει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων και ξεσηκώνεται το ΟΑΚΑ με τους 45000 Ενωσίτες.

51′ Πρώτη κάρτα στο ματς στον Γιαννούλη για τράβηγμα στον Ντέλετιτς.

53′ Γκολ για την ΑΕΚ. Ο Λιβάγια σεντράρει συρτά, ο Τσιγκρίνσκι βάζει την προβολή και κάνει το 1-1

58′ Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Σέντρα ακριβείας στον Σφιντέρσκι, ο οποίος με κίνηση και πλασέ κλάσης κάνει το 1-2!

66′ Δεν μετράει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Οφσάιντ έδωσε ο Ελβετός, αφού είδε το VAR.

79΄ Γκολ για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος ζαλίζει τον Ροντρίγκο, κάνει την παράλληλη σέντρα, η άμυνα του ΠΑΟΚ κοιμάται και ο Ντέλετιτς σε κενή εστία κάνει το 2-2!

83′ Κίτρινη κάρτα στον Γαλανόπουλο για αντικανονικό μαρκάρισμα.

96΄ Λήξη παιχνιδιού.

Δείτε εικόνες μέσα από το ΟΑΚΑ, εν αναμονή του ντέρμπι των δικεφάλων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ