Ερντογάν: Όταν ξυπνούν το γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που… βρυχάται ξανά!» Όταν ξυπνούν το γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν φρόντισε να προκαλέσει ξανά κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό της νέας κορβέτας «Κιναλίαντά», που αποτελεί το νέο «καμάρι» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Η τελετή έγινε στα ναυπηγεία Κωνσταντινούπολης, στο Πέντικ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Ο Τούρκος πρόεδρος κόμπασε για τα επιτεύγματα της Τουρκίας στη θάλασσα και διεμήνυσε πως πλησιάζει και η ώρα για το τουρκικό μαχητικό. Όπως είπε, αυτό που γίνεται με τα F-35, που οι Αμερικανοί αρνούνται να δώσουν στην Τουρκία, έχει κάνει την Άγκυρα πιο αποφασιστική. Οργή Άγκυρας κατά Ελλάδας – Κύπρου! Μας κοροϊδεύετε!

«Όπως φτιάξαμε drones και ελικόπτερα, έτσι θα φτιάξουμε και το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος. Η ώρα ζυγώνει. Όταν ξυπνούν το γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες», είπε ο Ερντογάν.

Ξεκινώντας την ομιλία του για τη νέα κορβέτα, Ερντογάν βρήκε ξανά την ευκαιρία να αναφερθεί και στη ναυμαχία της Πρέβεζας, η οποία αποτέλεσε μία μεγάλη νίκη κατά των εχθρών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κατέδειξε την ισχύ του πολεμικού ναυτικού σε όλον τον κόσμο, όπως είπε.

«Μας κάνει υπερήφανους ο στόλος, η πειθαρχία και οι ικανότητες του πολεμικού μας ναυτικού. Αυτά που συμβαίνουν τελευταία στον κόσμο και στην Μεσόγειο είναι σημάδια ότι πρέπει να γίνουμε ακόμη πιο ισχυροί σε κάθε επίπεδο, όπως στη θάλασσα.

Click4more: Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Αν χρειαστεί θα επιβάλουμε σεβασμό του διεθνούς Δικαίου!

Η Τουρκία σήμερα είναι ανάμεσα στις 10 χώρες στον κόσμο που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει με δικές της δυνάμεις πολεμικό πλοίο», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «το πρώτο από τα εθνικά μας πλοία που θα χρησιμοποιήσει πυραύλους Atmaca (γεράκι) θα είναι η κορβέτα Κιναλίαντά».

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι ο στόχος είναι το 2023 η χώρα να είναι πλήρως ανεξάρτητη στον αμυντικό τομέα.

Λίγο πριν πάρει το λόγο ο Ερντογάν, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε στη «Γαλάζια Πατρίδα» και πώς το πλοίο αυτό μαζί με το ισχυρό πολεμικό ναυτικό συμβάλλουν στην αμυντική ενίσχυση της χώρας.

Η εγχώριας κατασκευής κορβέτα «Κιναλίαντά» (σ.σ. στα ελληνικά σημαίνει Πρώτη, το όνομα του πρώτου νησιού από τα 4 των Πριγκηπόννησων) έχει μήκος 99,5 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα έχουν σχεδιαστεί από Τούρκους μηχανικούς. Και οι τέσσερις κορβέτες που έχει κατασκευάσει η Τουρκία φέρουν αντίστοιχα τα ονόματα των τεσσάρων νησιών στα Πριγκηπονήσια.

Στο λογότυπο της κορβέτας αναγράφεται το σύνθημα «Αφιερωμένη στη Γαλάζια Πατρίδα», μαζί με ένα πορτρέτο του ιδρυτή της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, την τουρκική σημαία, έναν πύραυλο να εκτοξεύεται από την κορβέτα καθώς κι ένα ελικόπτερο που προσγειώνεται στην κορβέτα.

Το νέο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας θα είναι εξοπλισμένο με επίσης εγχώριας κατασκευής πυραύλους «Atmaca».

Πηγή: sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here