Τσίπρας: Καλούμε τους νέους να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ επάνω τους.


Ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει την αυλαία στο φεστιβάλ «Σπούτνικ» που διοργανώνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα πέφτει η αυλαία του φεστιβάλ που διοργανώνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε live την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Βάση για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα είναι η Πολιτική Διακήρυξη που «πέρασε» από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ούτε μια αρνητική ψήφο. Η Διακήρυξη αποτελεί ένα κείμενοκάλεσμα ένταξης που θέλει να απευθυνθεί σε όσους έχουν δείξει ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, νέους, άνεργους, εργαζόμενους, επισφαλείς εργαζόμενους.

Δίνεται βάση στην οικολογία και τίθεται η κλιματική κρίση ως ένα βασικό πρόταγμα για την εποχή μας, στο πώς πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να διευρυνθεί ώστε να καλύψει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Πρόκειται για ένα κάλεσμα που αποσκοπεί όχι μόνο να τους εκπροσωπήσει αλλά «μαζί να συνδιαμορφώσουμε τη νέα προοδευτική πλειοψηφία στη χώρα».

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση (εξαιτίας και της συζήτησηw περί ΠΑΣΟΚοποίησης, στην οποία αναφέρθηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του) είναι η αναφορά στο κείμενο τους Πολιτικής Διακήρυξης για το ’81. Η αναφορά συζητήθηκε πολύ και υπήρξαν πληροφορίες πως οι 53 ζήτησαν να αντικατασταθεί.

«Εμπνεόμαστε (…) από τη δημιουργία του ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση, τους δημοκρατικούς αγώνες κατά του μετεμφυλιακού κράτους, τον αγώνα του 114, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το μεταπολιτευτικό κύμα του εργατικού και φοιτητικού ριζοσπαστισμού και τη μεγάλη δημοκρατική έκρηξη του ‘81», αναφέρεται στο κείμενο της Πολιτικής Διακήρυξης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ