Μιχάλης Κεφαλογιάννης: Θα παρουσίαζε άραγε σατιρική εκπομπή; Τι αποκάλυψε (photos)


Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης μιλά για την άνθηση των εκπομπών υγείας και αν υπάρχουν συνεργασίες που αρνήθηκε και το μετάνιωσε.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκαλύπτει επίσης, πως διαχειρίζεται ο κόσμος την υγεία και πώς η οικονομική κρίση επηρέασε τους Έλληνες.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος σας απέναντι στους τηλεθεατές;

«Εάν καταφέρω να τους προβληματίσω, να σκεφτούν και να κάνουν πράξη τις σκέψεις τους για να βελτιώσουν τη ζωή τους για εμένα αυτό είναι μεγάλο κέρδος. Δεν μου αρέσει η κατήχηση. Μου αρέσει να μιλώ απλά, αλλά με τεκμηριωμένη άποψη για κάθε θέμα. Η γνώση είναι η κινητήριος δύναμη για να βοηθήσει όλους μας να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι όταν με σταματά κάποιος στον δρόμο και μου λέει ότι βρήκε λύση μέσα από τις εκπομπές που παρουσιάσω εδώ και περίπου 23 χρόνια.

Η οικονομική κρίση «αρρώστησε» τους Έλληνες;

«Χωρίς μια σοβαρή έρευνα και στατιστική μελέτη, θα ήταν πολύ πρόχειρο κάποιος να το ισχυριστεί αυτό. Τα αποτελέσματα της κρίσης στην υγεία του πληθυσμού εκτιμώ ότι δεν τα έχουμε δει ακόμα. Σε όλες τις χώρες που πέρασαν βαθιές οικονομικές κρίσεις, η υγεία των ανθρώπων επιδεινώθηκε. Γιατί η Ελλάδα να αποτελέσει εξαίρεση;».

Η εξοικείωση με τα θέματα υγείας σας έχει κάνει πιο ψύχραιμο;

«Με έχει κάνει πιο ψύχραιμο από τότε που ξεκίνησα το ιατρικό ρεπορτάζ σε ηλικία 24 ετών. Στην αρχή είχα κι εγώ το σύνδρομο των φοιτητών της Ιατρικής, νόμιζα ότι τα γνώριζα όλα. Αυτό σήμερα το έχω ξεπεράσει. Επίσης, έχω καταφέρει -έως έναν βαθμό- να μη φοβάμαι την ασθένεια όσο παλαιότερα. Το γεγονός, βέβαια, ότι γνωρίζω πλέον αρκετά γύρω από την Ιατρική έχει και αρνητικά. Πολλές φορές ακούω κάτι και στεναχωριέμαι, καθώς γνωρίζω εκ των προτέρων ότι η εξέλιξη μπορεί να μην είναι πάντα η αναμενόμενη».

Μιχάλης ΚεφαλογιάννηςΜιχάλης Κεφαλογιάννης

Οι εκπομπές υγείας είναι μόδα;

«Η υγεία ποτέ δεν ήταν ντεμοντέ. Πάντα ήταν στη μόδα. Απλώς έχω την αίσθηση -και λέω αίσθηση γιατί μόνο τέτοια είναι- ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα μετά την κρίση άρχισαν να ιεραρχούν διαφορετικά τα πράγματα. Αφησαν για λίγο στην άκρη τα υλικά αγαθά και επενδύουν πλέον σε εμπειρίες και καλύτερη ποιότητα υγείας και κατ» επέκταση ζωής. Αυτό έχει συμβάλει ώστε να μεγαλώσει και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για θέματα υγείας».

Αισθάνεστε πρωτοπόρος σε αυτό;

«Δεν έχει σημασία πώς αισθάνομαι. Εγώ αισθάνομαι ότι κάνω όσο καλύτερα μπορώ τη δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια. Η πορεία μου στη δημοσιογραφία απαντά στο ερώτημα σας. Αρθρογραφώ για θέματα υγείας από τα πρώτα κιόλας χρόνια της σταδιοδρομίας μου και ανέλαβα την πιο αναγνωρίσιμη εκπομπή υγείας στην έναρξη της ιδιωτικής τηλεόραση στο ΜEGA σε απαγορευτική ηλικία -ήμουν 27 ετών- για τα δεδομένα της εποχής. Γι’ αυτή την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, πάντα θα θυμάμαι δύο ανθρώπους: τον Νίκο Χατζηνικολάου, διευθυντή μου τότε, και τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, υπεύθυνο ενημερωτικών εκπομπών του ΜEGA».

Υπάρχει «οδηγός καλής ζωής»;

«Αν πίστευα ότι δεν υπάρχει, θα διάλεγα κάποιον άλλον τίτλο για την εκπομπή! Προφανώς και πιστεύω σε αυτό που κάνω και προσπαθώ, όσο γίνεται, να τον ακολουθώ. Ολοι έχουμε αδυναμίες και όλοι δυσκολευόμαστε πολλές φορές να ακολουθήσουμε έναν τρόπο ζωής που μας πιέζει».

Ποιο είναι το μυστικό;

«Οσο μαθαίνει κάποιος πείθεται ότι αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσει. Ετσι συνέβη και σε εμένα. Πείστηκα και σήμερα εφαρμόζω έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής από παλαιότερα».

Υπάρχουν συνεργασίες που αρνηθήκατε και το μετανιώσατε;

«Οχι. Ζυγίζω πολύ τα επαγγελματικά μου βήματα, γι» αυτό και δεν αλλάζω εύκολα δουλειές. Το μόνο που ίσως μετάνιωσα κάποια στιγμή ήταν το ότι από κάποιες δουλειές θα έπρεπε να είχα φύγει νωρίτερα. Ομως όπου είπα ναι ή όχι, το είπα γιατί το είχα αποφασίσει. Γι’ αυτό ποτέ δεν μετάνιωσα».

Έχετε δεχθεί ποτέ επαγγελματική πρόταση εντελώς διαφορετική από αυτό που κάνετε;

«Κάποιοι διευθυντές μου κατά καιρούς γνωρίζοντας το ανατρεπτικό χιούμορ μου, έχουν σκεφτεί να μου προτείνουν μια σατιρική εκπομπή λόγου. Ποτέ δεν προχώρησε μέχρι σήμερα, γιατί, όπως εκτιμούν, αν το έκανα, θα κατέστρεφα το προφίλ του έγκυρου ιατρικού συντάκτη. Ισως έχουν δίκιο. Κάποια μέρα μπορεί να το προσπαθήσω, δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή!», είπε στη real.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ