Σαμαράγδα Καρύδη: Σε ρόλο σκηνοθέτιδας για πρώτη φορά – Όσα αποκάλυψε (photos)

H Σμαράγδα Καρύδη αναλαμβάνει χ΄ρεη σκηνοθέτιδας και μίλησε γι» αυτό.

Η πιο κλισέ αλλά λογική ερώτηση στη Σμα­ράγδα Καρύδη είναι γιατί αποφάσισε φέτος να αναλάβει τον ρόλο του leader, του σκηνο­θέτη.

«Δεν αποφάσισα ακριβώς. Ηταν κάτι που ήθελα πολλά χρόνια να το κάνω γιατί παρατηρούσα τον εαυτό μου τα τελευταία χρόνια να βλέπει τις παραστάσεις συνολικά. Οχι αποκλειστικά «πώς είμαι εγώ», «πώς παίζω εγώ τον ρόλο», αλλά πώς λειτουργεί η παράσταση, το θέατρο ως σύνολο. Το έψαξα το συγκεκριμένο έργο. Είχα ανάγκη να πω μια ιστορία, να συνθέσω μια ιστορία από τη δική μου οπτική.

Το έργο είναι δύσκολο, είναι πολύπλοκο και έχει ιδιαίτερη γλώσσα. Και τα κατάφερα να το δυσκολέψω ακόμα περισσό­τερο. Ιδρώσαμε φανέλες στις πρόβες. Επίσης θα έχει live μουσική και χορό. Νομίζω έχω κάνει ένα μιούζικαλ, αλλά τα πράγματα στις πρόβες βγαίνουν τόσο αβίαστα που λύνουμε όσα προβλήματα προκύπτουν.

Είναι ορεξάτος ο θίασος μου. Δεν επέλεξα να συνεργαστώ με την παρέα, τους φίλους μου. Εννοείται ότι συμπαθούσα και εκτιμούσα καλλιτεχνικά τους ηθοποιούς της παράστασης, τον Νίκο Κουρή, τον Κώστα Κορωναίο, αλλά δεν κάναμε παρέα. Και τον Μίνω Μάτσα τον γνώριζα, αλλά δεν έχουμε δουλέψει ποτέ μαζί. Εκτός από την Ευγενία Σαμαρά που είναι φίλη μου.

Το βλέπω αυτό το βήμα ως μια συνέχεια. Ούτε αποφάσισα να σκηνοθετήσω επειδή οι γυναί­κες βγαίνουν τα τελευταία χρόνια μπροστά. Δεν πιστεύω ότι προσωπικά στο θέατρο ανήκω στο δίπολο «γυναίκα ή άντρας». Δεν έχω αισθανθεί ποτέ καταπίεση στη δουλειά μου. Θέλω απλώς να πω μια ιστορία. Και πιστεύω ότι τα πράγματα έρχονται οργανικά. Σιγά-σιγά. Τα φέρνει ο χρόνος. Θέλει χρόνο για να γίνει μια γυναίκα leader. Εμπειρία και δουλειά για να εξελιχθεί».

Σαμαράγδα ΚαρύδηΣαμαράγδα Καρύδη

Πόσο κουραστικό είναι για την ίδια το να παίζει και να σκηνοθετεί στην παράσταση;

«Κουράζομαι πολύ. Ωρες ώρες πονάει το μυαλό μου γιατί είμαι πάνω στη σκηνή και μετά κατεβαίνω για να φτιάξω τις σκηνές των άλλων. Είμαι και υπερβολικά συγκεντρωτική. Οπότε θέλω να τσεκάρω από τις φωτογραφί­ες για τα promo μέχρι και την τελευταία τε­χνική λεπτομέρεια. Είναι διαφορετικές οι πρόβες φέτος. Δεν περιμένω απλώς να έρθει η σειρά μου να πω τα λόγια μου. Το ήξερα όμως ότι θα κουραστώ».

Ζήτησε κάποια συμβουλή από τους κοντινούς της ανθρώπους, τον Θοδωρή Αθερίδη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, που έχουν μια επιτυχημένη πορεία ως σκηνοθέτες;

«Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη συνταγή για να μπορείς να τη ζητήσεις. Οι δυο αυτοί άνθρω­ποι λειτουργούν υποστηρικτικά. Είναι εκεί και με βοηθούν να μην αγχώνομαι, με χαλα­ρώνουν. Ο Θοδωρής επέμενε χρόνια να σκηνοθετήσω κάτι. Μου λέει να μη φοβάμαι και έχω μάθει πλάι του να κρατάω μια ψυχι­κά θετική στάση απέναντι στη δουλειά μου. Μου λέει «τι φοβάσαι, αφού σαν τα μούτρα σου θα την κάνεις την παράσταση, δεν σου αρέσουν τα μούτρα σου;». Εννοεί δηλαδή ότι στο τέλος θα ανεβάσω την παράσταση όπως θέλω να αφηγηθώ την ιστορία μου. Οπότε δεν πρέπει να με τρομάζει η διαδικασία. Κι αυτό λειτουργεί χαλαρωτικά», είπε στο Gala.

Πηγή: www.gossip-tv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here