Χάος στη Μόρια: Έσπασαν παρμπρίζ πυροσβεστικού – «Έχουμε γυναίκα και παιδιά» λένε οι πυροσβέστες


Φθορές προκλήθηκαν σε όχημα της Πυροσβεστικής που έσπευσε στη Μόρια προκειμένου να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μιας μητέρας και του βρέφους της.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από τους ίδιους τους πυροσβέστες, το όχημα της Πυροσβεστικής φαίνεται να έχει σπασμένο το παρμπρίζ καθώς εξέρχεται από τον καταυλισμό στη Μόρια εφόσον σβήστηκε η φωτιά.

Νωρίτερα προκλήθηκαν εκτεταμένες αναταραχές με τους άνδρες της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να παρεμποδίζονται να κάνουν τη δουλειά τους.

Στο βίντεο ένας πυροσβέστης διαμαρτύρεται για τις συνθήκες κάτω από τις εργάζεται λέγοντας: «Έχουμε γυναίκα και παιδιά να γυρίσουμε στο σπίτι».

Δείτε το βίντεο:

Η σορός μιας απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας που μεταφέρθηκε στις 7 το απόγευμα από ιδιώτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το πτώμα ενός απανθρακωμένου παιδιού που έβγαλαν μέσα σε μια κουβέρτα πρόσφυγες και μετανάστες από το τμήμα του καταυλισμού που κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), είναι ο τραγικός απολογισμός των όσων συνέβησαν στον καταυλισμό της Μόριας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Για άγνωστους λόγους, γύρω στις 5 το απόγευμα της Κυριακής (29/9) ξέσπασαν δυο φωτιές. Μια σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, περί τα 400 μέτρα από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ και μια στη «ζώνη 4», όπου σε διώροφους οικίσκους διαμένουν κυρίως Αφρικανοί.

Κι ενώ η φωτιά στα ελαιοκτήματα σβήστηκε πολύ γρήγορα, η φωτιά στους οικίσκους του ΚΥΤ επεκτάθηκε και κατέκαψε μεγάλο τμήμα του όλου χώρου. Το σβήσιμο της δε έγινε μετ’ εμποδίων. Μάλιστα, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το μέτωπο δεχόμενοι επίθεση από εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι και κατέστρεψαν τουλάχιστον δυο πυροσβεστικά οχήματα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ