Γερμανία: Αυξημένοι οι έλεγχοι στα σύνορα για τους μετανάστες

Σε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα της Γερμανίας, προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο κ. Ζεεχόφερ ανακοίνωσε σχέδια για την αύξηση των τυχαίων ελέγχων στα σύνορα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ασφάλεια αρχίζει στα σύνορα». Μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα για την «αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των δευτερογενών μετακινήσεων», αναφερόμενος στους μετανάστες από Κράτη-μη μέλη της ΕΕ.

«Πέρα από την ανανεωθείσα διευθέτηση με την Αυστρία για τους ελέγχους στα σύνορα, έδωσα εντολή στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία να εντείνει τους τυχαίους ελέγχους σε όλα τα άλλα σύνορα της Γερμανίας. Θα επαγρυπνούμε σε όλα τα σύνορα της χώρας μας», συνέχισε ο Ζεεχόφερ.

Πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι οι αρχές της χώρας παρατείνουν τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία για ακόμη έξι μήνες. Εκπρόσωπος του υπουργείου του επιχειρηματολόγησε ότι εξακολουθεί να καταγράφεται «υψηλός αριθμός παράνομων διελεύσεων των συνόρων» και στην κυβέρνηση υπάρχει έντονη ανησυχία.

Για λόγους ασφαλείας και ελέγχου της μετανάστευσης, η ομοσπονδιακή αστυνομία έλαβε εντολή να συνεχίσει τους εντατικούς τυχαίους ελέγχους και πέραν της 11ης Νοεμβρίου. Η Γερμανία έχει χερσαία σύνορα συνολικού μήκους 3.700 χιλιομέτρων. Μόνο αυτά με την Αυστρία εκτείνονται σε 800 χιλιόμετρα και οι διελεύσεις τους είναι συνεχείς, γεγονός που θα καθιστούσε αρκετά δύσκολο τον πλήρη έλεγχό τους, στην περίπτωση που η συμφωνία Σένγκεν παραμεριζόταν.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here