Γάμος: Η ευτυχία κρατά μόλις 3 χρόνια

Όλοι θεωρούν πως η προσωπική ευτυχία ενός ανθρώπου ολοκληρώνεται με έναν καλό γάμο. Ίσως. Μόνο που, σύμφωνα με νέα έρευνα η ευτυχία αυτή στην πραγματικότητα κρατά μόλις τρία χρόνια.

Μόλις τρία χρόνια διαρκεί η περίοδος χαράς στον γάμο, με τον πρώτο χρόνο να είναι ο πλέον ευτυχισμένος, σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίου του Ταϊβάν, που δημοσιεύτηκε στην Journal Of Happiness Studies.

Με βάση την έρευνα, που στηρίχθηκε σε δεδομένα άνω της δεκαετίας, μετά τον πρώτο χρόνο, η χαρά σταδιακά μειώνεται, πριν υποχωρήσει τελείως μετά από τρία χρόνια.

Πάντως, παρότι τα επίπεδα της χαράς μειώνονται, οι παντρεμένοι μακροπρόθεσμα θεωρούνται πιο ευτυχείς από τους εργένηδες. Την ίδια ώρα, η διακοπή ενός γάμου, είτε λόγω διαζυγίου είτε λόγω θανάτου, βυθίζει το άτομο σε πολύ χαμηλά επίπεδα δυστυχίας.

Ενδιαφέρον έχουν και τα αποτελέσματα της έρευνας για τον χωρισμό, καθώς μια δυστυχισμένη σύζυγος θεωρείται πιο πιθανό να πάρει την πρωτοβουλία να ζητήσει διαζύγιο απ’ ότι ένας δυστυχισμένος άνδρας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το σημαντικό της έρευνας δεν είναι η απλή ενθάρρυνση του γάμου, αλλά η διευκόλυνση των ποιοτικών σχέσεων.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ