ΗΠΑ: Αυτά είναι τα επόμενα βήματα των “Δημοκρατικών” για την έρευνα κατά του Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων σχεδιάζουν μία συνολική επίθεση κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της έρευνας για την παραπομπή του.

Σύμφωνα με το POLITICO, οι ίδιοι ανακοίνωσαν χθες τα σχέδια τους για την μεγιστοποίηση της απόδοσης των μηνυμάτων που εκπέμπουν, αλλά και την παροχή βοήθειας σε Δημοκρατικούς που είναι μέλη του Κογκρέσου και είναι ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με “παρενέργειες” στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, αλλά και οι υπαρχηγοί της ανέπτυξαν την στρατηγική που θα ακολουθήσουν στην διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών τηλεδιάσκεψης που έγινε χθες το απόγευμα.

Το σχέδιο που εκπονήθηκε ανταποκρίνεται στην άποψη που εδραιώθηκε μεταξύ των Δημοκρατικών, ότι το τελευταίο σκάνδαλο του Τραμπ με την εμπλοκή της Ουκρανίας θα μπορούσε να μεταπείσει την αμερικανική κοινή γνώμη ως προς την υποστήριξη της παραπομπής.

Από την άλλη μεριά, το ίδιο σχέδιο υπογραμμίζει τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί εδώ και πολύ καιρό, ότι η κινητοποίηση των Δημοκρατικών για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο κρίσιμες έδρες για τους Δημοκρατικούς στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι έδρες αυτές είχαν ουσιαστικό ρόλο στην εξασφάλιση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, που το Δημοκρατικό Κόμμα κέρδισε από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2018.«Μην τα βάζετε με το Σύνταγμα κ. Πρόεδρε»

“Βρίσκομαι στο Τέξας κι εδώ έχουν μία παροιμία: ‘Μην τα βάζετε με το Τέξας.’ Λοιπόν εγώ λέω ‘Μην τα βάζετε με το σύνταγμα κύριε πρόεδρε,” είπε η Πελόζι απευθυνόμενη στους συνεργάτες της, Δημοκρατικούς, σύμφωνα με έναν βοηθό που ήταν παρών στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Η Δημοκρατική βουλευτής Σέρι Μπούστος από το Ιλινόις που ηγείται της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, συμβούλευσε την κοινοβουλευτική ομάδα και κυρίως τα πιο ευάλωτα μέλη της (που διεκδικούν την επανεκλογή τους στις επικείμενες εκλογές) να μετρήσουν την υποστήριξη που έχουν και να δοκιμάσουν το μήνυμά τους, μέσω δημοσκοπήσεων, στις εκλογικές τους περιφέρειες. Οργή Πάπα κατά Τραμπ και Ευρωπαίων για το προσφυγικό

Στην χρηματοδότηση των δημοσκοπήσεων αυτών, θα λάβουν βοήθεια από την αρμόδια επιτροπή (the Democratic Congressional Campaign Committee -DCCC) όπως ανέφεραν πολλαπλές πηγές που γνώριζαν τα όσα ελέχθησαν στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη.

Η Μπούστος είπε ότι ο μηχανισμός της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών, θα μπορεί να υποστηρίζει και με ψηφιακές διαφημίσεις στο μέλλον.

Η ίδια αναφέρθηκε να στα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η παραπάνω αναφερόμενη επιτροπή, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην παραπομπή του προέδρου Τραμπ, μετά την ενεργοποίηση της επίσημης έρευνας από την Πελόζι, την προηγούμενη εβδομάδα.Στηρίζουν την έρευνα οι ψηφοφόροι των «Δημοκρατικών»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής, ποσοστό 54% των πιθανών ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστηρίζουν την έρευνα, σύμφωνα με μία σύνοψη των αποτελεσμάτων που βρίσκεται στην κατοχή του POLITICO.

Οι Δημοκρατικοί χρησιμοποίησαν την χθεσινή τηλεδιάσκεψη για να ολοκληρώσουν την επικοινωνιακή επιχείρηση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, με περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν προφορικά.

Η έμφαση αυτή δόθηκε, καθώς η ηγεσία των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων βρέθηκε αντιμέτωπη με την αντίδραση ορισμένων βουλευτών που προέρχονται από πολιτικά “ευάλωτες” εκλογικές περιφέρειες κι αναφορικά το περιεχόμενο παλαιότερων μηνυμάτων του εκλογικού βραχίονα των Δημοκρατικών (που θα έπρεπε να επικαιροποιηθούν μετά την έναρξη της έρευνας για την παραπομπή του Τραμπ).

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Χακίμ Τζέφρις παρουσίασε συνοπτικά ένα σχέδιο επικοινωνίας του μηνύματος της παραπομπής μέσω επαναλήψεων, σύμφωνα με πολλαπλές πηγές που ήταν παρούσες στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.Οι έξι λέξεις

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε έξι λέξεις που μπορούν να χρησιμοποιούν οι Δημοκρατικοί (προδοσία, κατάχρηση εξουσίας, εθνική ασφάλεια) καθώς θα αναπτύσσουν την επιχειρηματολογία τους για την παραβίαση των προεδρικών εξουσιών από τον Τραμπ, μέσω της άσκησης πίεσης στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι για την διεξαγωγή έρευνας για τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζέρι Νάντλερ που έχει την ευθύνη για την επίκληση νομικών άρθρων για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ, τάχθηκε υπέρ της στρατηγικής που παρουσίασε η Πελόζι.

“Αν μείνουμε πιστοί στο σχέδιο της προέδρου, θα επικρατήσουμε,” είπε ο Νάντλερ σύμφωνα με μία πηγή που ήταν παρούσα στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Ένας εκπρόσωπος του Νάντλερ επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στο σχέδιο της Πελόζι.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here