ΠΝΠ αποφάσισε το Υπουργικό μετά το… κανόνι της Thomas Cook.

Επείγουσες διατάξεις στο προσκήνιο μετά την χρεοκοπία που κήρυξε η Thomas Cook, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε.

Μόλις λίγες ώρες μετά την ανείπωτη τραγωδία στη Μόρια, συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 30.09.2019, το υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Αποφασίστηκαν μέτρα για το προσφυγικό και όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, συζητήθηκε το σχέδιο νόμου για την αυστηροποίηση του πλαισίου αίτησης και χορήγησης ασύλου, ενώ συζητήθηκε και η έγκριση δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.Το Υπουργικό και οι δύο ΠΝΠ

Στις δύο ΠΝΠ συμπεριλαμβάνονται επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας της εταιρίας “Thomas Cook Group PLC”, με πρόνοια για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου με απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης του φόρου διαμονής και αναστολή, υπό προϋποθέσεις, της καταβολής ΦΠΑ μέχρι 31.03.2020. Υπουργικό: Ιδού οι προτάσεις για την ηγεσία της Δικαιοσύνης!

Επίσης, περιλαμβάνεται η κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ που αποδείχθηκαν καταστροφικές για την οικονομική λειτουργία της ΔΕΗ κοστίζοντας σε αυτή πάνω από 600 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία.

Επιπλέον, δίνεται παράταση της προθεσμίας λειτουργίας σταθμών ΑΠΕ, της προθεσμίας για την προσαρμογή στις διατάξεις του ν. 4423/2016 των δασικών συνεταιρισμών, η παράταση της αναστολής οικοδομικών αδειών στον Υμηττό, καθώς και παράταση της προθεσμίας για ένταξη στη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών σε δήμους μέχρι 31.12.2019, ενώ αποκαθίστανται οι κανόνες χρηστής διοίκησης και δημοσιονομικής διαχείρισης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Τέλος, κατόπιν εισήγησης των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εγκρίθηκε η παράταση κατά 7 ημέρες για υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση των «120 δόσεων» όσων έχουν οφειλές στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία. ΠΝΠΠΝΠ

Φωτογραφίες: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here