Euroleague – Μπερτομέου: “Όραμά μου μια διοργάνωση με 16 σταθερά συμβόλαια”


Συνέντευξη του εκτελεστικού διευθυντή της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague για το όραμά του για τη διοργάνωση ενώ τόνισε πως το σύστημα διεξαγωγής είναι το ιδανικό.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague μίλησε για το όραμά του που «είναι μια διοργάνωση με δεκαέξι (16) σταθερά συμβόλαια», για την ενίσχυση του Euro Cup, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα εγγυημένα συμβόλαιο και την πιθανότητα επέκτασης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Πιστεύω πως έχουμε βρει το κατάλληλο σύστημα για τη διοργάνωση, με την αλλαγή της regular season πριν από μια τριετία. Οι αριθμοί αποδεικνύουν πως ο κόσμος θέλει να βλέπει ασταμάτητα δράση και την αντιπαλότητα των κορυφαίων ομάδων και παικτών. Επομένως, αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξουμε και θα παραμείνει ως έχει στο μέλλον.

Οι όποιες αλλαγές προκύψουν στη διοργάνωση θα έχουν να κάνουν με τη γεωγραφική μας επέκταση. Όμως, αυτό δεν θα ταυτιστεί απαραίτητα και με την αύξηση του αριθμού συμβολαίων. Είναι νωρίς για να μπούμε σε λεπτομέρειες, καθώς οι ομάδες δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα γι’ αυτά τα θέματα. Όμως, κατά γενική ομολογία, για να πάει η διοργάνωση στο επόμενο επίπεδο θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στην ενίσχυση της σταθερότητας και της αύξησης των εσόδων των ομάδων.

Έχω πει ξανά στο παρελθόν πως το όραμά μου είναι μια λίγκα με 16 σταθερά συμβόλαια, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να ωριμάζουμε συνολικά το προϊόν, μαζί με δύο επιπλέον συμβόλαια, που θα δίνονται στο Eurocup, μέσα από ένα σύστημα ανόδου – υποβιβασμού, που θα επιτρέψει σε φιλόδοξα και σταθερά πρότζεκτ να βρουν τον δρόμο τους προς την ελίτ» ανέφερε ο Τζόρντι Μπερτομέου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ