Η Τουρκία αποφάσισε: Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Διατηρεί την προκλητική της στάση η Άγκυρα, με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας να διαμηνύει μέσω ανακοίνωσής του ότι η χώρα θα «συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το Συμβούλιο είχε σήμερα μαραθώνια συνεδρίαση -3,5 ωρών- υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «έχει υπογραμμιστεί ότι θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα οι δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο που διεξάγονται στην υφαλοκρηπίδα που η Τουρκία έχει δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη και στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν γίνει με την ‘τδβκ’».

Προστίθεται επίσης ότι «έχει συζητηθεί και θεωρήθηκε κατάλληλο το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας που έχει ετοιμαστεί δια της αξιολόγησης όλων των πτυχών της επιχειρηματολογίας των εξελίξεων της εθνικής μας ασφάλειας στη χώρα μας, την περιοχή και τον κόσμο».

Το ΚΥΠΕ υπογραμμίζει ότι το έγγραφο αυτό, το οποίο έχει χαρακτηριστεί και «Μυστικό Σύνταγμα του Κράτους», θεωρείται απόρρητο και μπορεί να τροποποιηθεί μόνο με απόφαση του ΣΕΑ και σύμφωνα με διαρροές στον τουρκικό Τύπο γίνονται αναφορές τόσο στην Κύπρο όσο στην Ελλάδα.

Τέλος, στη σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΑ αναφέρεται ακόμη ότι οι «ειλικρινείς προσπάθειες» της Τουρκίας για πραγματοποίηση της ζώνης ασφαλείας στην Συρία θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώθηκε ότι οι επιχειρήσεις Πέντσε θα συνεχιστούν μέχρι να καθαρίσει η περιοχή από τους τρομοκράτες».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here