Airbnb: Διακοπές στην Κρήτη σε… σπηλιές λεπρών, με υπαίθριο καφενεδάκι και τζακούζι (vid)


Νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης φαίνεται να ανοίγονται στη Χρυσοπηγή ή αλλιώς τη Μεσκινιά, καθώς ένας Κρητικός έχει μετατρέψει τις σπηλιές της περιοχής, στις οποίες έζησαν λεπροί για 187 χρόνια, σε καταλύματα.

Στη συνοικία του Ηρακλείου της Κρήτης με τα στενά σοκάκια, όπου οι άνθρωποι υπέφεραν μέχρι το θάνατό τους, υπάρχουν 165 σπηλιές στις οποίες βρήκαν καταφύγιο φτωχοί άνθρωποι και πρόσφυγες μέχρι τη δεκαετία του 1960. Τις σκληρές συνθήκες εκείνης της εποχής απεικονίζει φωτογραφία που ανήκει στη συλλογή του Μιχάλη Ναλετάκη, με τα 15 παιδιά της οικογένειας που έμενε στις σπηλιές της Χρυσοπηγής.

Σημειώνεται ότι στις εν λόγω σπηλιές για 187 χρόνια ζούσαν λεπροί, στεγάζοντας τον πόνο και το όνειρα τους από τα μέσα του 18ου αιώνα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο Μανόλης Γιανναδάκης πριν από 17 χρόνια αγόρασε σπηλιές, τις οποίες διαμορφώνει σε δωμάτια και σκοπεύει να τα νοικιάσει μέσω της πλατφόρμας τύπου Airbnb.

Στις πέντε σπηλιές, όπου η θερμοκρασία αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου, όλα είναι έτοιμα για την επόμενη σεζόν και, όπως είπε ο κ. Γιανναδάκης, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα υπαίθριο καφενεδάκι αλλά και τζακούζι σε σπηλιά.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα δωμάτια στις σπηλιές:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ