Βουλή: «Παρών» ψηφίζει το ΜεΡΑ25 – «Αδιανόητο να μετατρέπεται η Βουλή σε δικαστικό σώμα»


«Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που δεν έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, και το μόνο που θρέφει είναι η προπαγάνδα και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Αυτό τόνισε η ειδική αγορήτρια του ΜεΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση του ρόλου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

«Το ΜέΡΑ25 θα ψηφίσει ‘παρών’, αρνούμενο να λάβει μέρος στην, για ακόμη μια φορά, επιχειρούμενη διασάλευση της διάκρισης εξουσιών, που το μόνο που καταφέρνει είναι να υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο και να μετατρέπει τους βουλευτές σε δικαστές και ενόρκους» διευκρίνισε η κ. Μπακαδήμα.

«Ως ΜέΡΑ25 θεωρούμε αδιανόητο να λειτουργεί η Βουλή σαν δικαστικό σώμα, ενώ είναι καθαρά νομοθετικό όργανο» ανέφερε η κ. Μπακαδήμα και επανέλαβε την πρόταση του κόμματός της για τη δημιουργία ενός Σώματος Δίωξης Πολιτικού και Μεγαλο-επιχειρηματικού Εγκλήματος, που θα έχει σαν στόχο την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής πολιτικού προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ