Η τακτική ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis: Κατά μέτωπο επίθεση και… υπενθύμιση του ‘89


Για «πολιτική δειλία» κατηγόρησε τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στη Βουλή με αφορμή το θέμα της παραπομπής του Δημήτρη Παπαγελόπουλου με την κατηγορία της σκευωρίας για την υπόθεση της Novartis.

Η αναφορά αυτή έγινε με αφορμή την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην παραστεί στη συζήτηση, ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν κάθισαν στα υπουργικά έδρανα, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι δεν πρόκειται για πολιτική δίωξη αλλά απλώς για μια κοινοβουλευτική διαδικασία. Βουλή: Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο – «Χλιαρή» βραδιά με απίστευτο αλαλούμ!

Στην Κουμουνδούρου, εδώ και πολύ καιρό, γνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να μη βρεθεί στο κάδρο της υπόθεσης, καθώς δεν επιθυμεί να τον συγκρίνουν με τον πατέρα του αναβιώνοντας μνήμες από την πολιτική δίωξη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Έτσι η χθεσινή απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Βουλή καθώς και η επιλογή της κυβέρνησης οι υπουργοί της να μην καθίσουν στα υπουργικά έδρανα, δεν ξάφνιασε κανέναν στην Κουμουνδούρου, καθώς, όπως λένε, ο πρωθυπουργός «σύρεται» σε αυτή την διαδικασία από τον Αντώνη Σαμαρά.

Η τακτική λοιπόν που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα, με την υπενθύμιση – σε καθημερινή βάση- της υπόθεσης του Ανδρέα Παπανδρέου (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στη Βουλή την υπόθεση Κοσκωτά) αλλά και την ανάδειξη των στοιχείων «της πραγματικής υπόθεσης του σκανδάλου της Novartis».

Επάνω σε αυτή την λογική στηρίχτηκε χθες και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. «Σε μια τόσο σοβαρή διαδικασία, όπως η σημερινή, όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αποφασίζει να παραπέμψει έναν πρώην υπουργό, έναν πολιτικό της αντίπαλο σε ειδικό δικαστήριο, γιατί αυτό κάνετε σήμερα, θα περίμενε κανείς τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και η κυβερνητική πλειοψηφία να σταθούν στο ύψος των πολιτικών και κοινοβουλευτικών περιστάσεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Να βρίσκονται τουλάχιστον σήμερα εδώ, να πάρουν το λόγο και διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους. Αλλά εσείς είστε και ρεβανσιστές αλλά και δειλοί ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Και αν είναι μία φορά δειλός ο κος Μητσοτάκης γιατί παραπέμπει τον Παπαγγελόπουλο κάνοντας το χατίρι του κ. Σαμαρά, είναι δυο φορές δειλός, γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει κι εμένα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν επιθυμούσε και σέρνεται σε αυτή την ιστορία, από την εσωκομματική του αντιπολίτευση, αλλά εφόσον επέλεξε τη σημερινή διαδικασία, η απουσία του συνιστά μέγιστη πολιτική δειλία.

Είχε τη στοιχειώδη υποχρέωση να ήταν εδώ για να ακούσει αυτόν που εδώ και μήνες κατονομάζει ως Ρασπούτιν. Και να αναλάβει την ευθύνη που τον οδηγεί χωρίς στοιχεία σε μια διαδικασία πολιτικού ρεβανσισμού. Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι το εξιλαστήριο θύμα. Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ. Και το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνησή μας, για να εκφράσει ένα ευρύτερο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια, κράτος δικαίου, δικαιώματα αλλά και αληθινή δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ