Πετρέλαιο θέρμανσης: Οδηγίες για σωστή και πιστοποιημένη παραλαβή καυσίμου


Πετρέλαιο θέρμανσης 2019 – Όλες οι ειδήσεις: Τις δικές της οδηγίες για τη σωστή και πιστοποιημένη παραλαβή καυσίμου, ώστε ο καταναλωτής να νοιώθει ασφάλεια και να αποφευχθεί η όποια παραπλάνησή του, δίνει η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝ.ΒΕ.Θ), ενόψει έναρξης της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης (15/10), όπως τόνισε μιλώντας ο πρόεδρός της, Θεμιστοκλής Κιουρτζής.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΝ.ΒΕ. απευθυνόμενη προς τους Έλληνες καταναλωτές, σημειώνει ότι:

  • Υπερβολικά χαμηλές τιμές, μειωμένες πέραν των δύο- με τριών λεπτών, θα πρέπει να δημιουργούν αίσθημα επί πλέον ελέγχου, αφού όπως εξηγεί, «τα περιθώρια κέρδους των πρατηριούχων και γενικότερα των εμπόρων καυσίμων είναι πολύ μικρά και τα έξοδα ανελαστικά». Έτσι διαφορές τιμών χαμηλότερες των προαναφερομένων, έναντι της μέσης τιμής λιανικής, συνήθως δεν είναι κοστολογικά εμπορικά αποδεκτές.
  • Το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί ακόμη και σήμερα το είδος θέρμανσης με την μεγαλύτερη κατανάλωση για εκατομμύρια καταναλωτές στη χώρα μας, είναι δε η μοναδική πηγή ενέργειας που είναι ορατή από τον καταναλωτή, αποθηκεύεται στο χώρο του και μπορεί δε να μετρηθεί από τον ίδιο η ποσότητά του, με απόκλιση μικρότερη του 0,5%, καθώς επίσης διακινείται από πολλούς προμηθευτές με αποτέλεσμα να αποκλείεται η μονοπωλιακή εξάρτηση.

Ειδικά για την τιμή, η ΕΝ.ΒΕ.Θ διευκρινίζει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των συναλλαγών γίνεται από τα μέλη της ένωσης σε πελάτες τους, οι οποίοι τους προμηθεύουν αρκετά χρόνια καύσιμα. Πάραυτα όταν ο καταναλωτής κάνει παραγγελία σε τιμή συμφωνημένη, είναι καλό για την αποφυγή παρεξηγήσεων να επιβεβαιώνεται η τιμή πριν αρχίσει η παράδοση» ενώ για την σωστή παραλαβή του καυσίμου αναφέρει πως είναι μία απλή διαδικασία και έχει ελάχιστους κανόνες, οι οποίοι όμως πρέπει να τηρούνται για την ασφάλεια και την πιστοποίηση της συναλλαγής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ