Θεοχάρης: Το υπουργείο Τουρισμού θα είναι αρωγός της Περιφέρειας


H ανάδειξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού, με την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα (9/10/2019), στην Τρίπολη, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού στις Περιφέρειες όλης της χώρας, για τη συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουριστικής Ανάπτυξης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάδειξη της περιφέρειας της Πελοποννήσου ώστε να προσελκύσει περισσότερο και ποιοτικότερο τουρισμό και να διευρυνθεί η διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μέσω στοχευμένων δράσεων προβολής, αλλά και ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού.

Το υπουργείο Τουρισμού, όπως επισήμανε ο κ. Θεοχάρης, θα είναι αρωγός της Περιφέρειας και των επιχειρήσεων στην προσπάθεια αυτή και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Ο υπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων, όπου συζητήθηκαν σε βάθος τα θέματα που αντιμετωπίζουν και οι προοπτικές της Περιφέρειας. Ειδικότερα ετέθησαν θέματα υποδομών, θεματικού τουρισμού όπως ο γαστρονομικός, θρησκευτικός, ορειβατικός / περιπατητικός τουρισμός κλπ.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας και των φορέων της ενώ του παρότρυνε να συγκροτήσουν τα δικά τους τουριστικά συμβούλια τα οποία θα μεταφέρουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουριστικής Ανάπτυξης τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Θεοχάρης, συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο της Τρίπολης κ. Κωνσταντίνο Τζούμη και συζήτησε θέματα που άπτονται του τουρισμού και της πολιτιστικής παράδοσης της ευρύτερης περιοχής με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ