Τραμπ: Καλοί οι Κούρδοι αλλά δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία. video


Ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει πάντα… «παγωτό» όσους τον ακούν όταν κάνει δηλώσεις είναι ένα γεγονός. Αλλά αυτή τη φορά, μιλώντας για την απόφασή του να εγκαταλείψει τους Κούρδους της Συρίας, παραδίδοντάς του στις ορέξεις του Ερντογάν, μάλλον ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως όσο κι αν του… «αρέσουν» οι Κούρδοι, τους «χρεώνει» (!) το γεγονός πως δεν… συμμετείχαν στην απόβαση της Νορμανδίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο! Δεν είπε, φυσικά, με ποιους πολεμούσαν οι Τούρκοι τότε… Συρία: Κόλαση πυρός από τα τουρκικά πλήγματα – 15 νεκροί, ανάμεσά τους…

Κατά τον Αμερικανό πρόεδρο, οι Κούρδοι βοήθησαν τις ΗΠΑ στη μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους μόνο και μόνο γιατί ήθελαν να θέσουν υπό τον έλεγχό του τα «εδάφη τους».

«Τώρα οι Κούρδοι μάχονται για τη γη τους, έτσι για να καταλαβαίνετε», είπε ο Τραμπ και για να μην τον… κακοχαρακτηρίσουν, επικαλέστηκε κάποιον (άγνωστο ποιον) που έγραψε ένα «δυνατό άρθρο», στο οποίο και υποστήριζε ότι «καλοί οι Κούρδοι, αλλά δεν βοήθησαν στη Νορμανδία«. Αυτό επικαλέστηκε και υιοθέτησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όσο κι αν βοήθησαν τις ΗΠΑ στη Συρία κατά του ISIS, δεν έκαναν το ίδιο στη… Νορμανδία! «Οι Κούρδοι δεν μας βοήθησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία. Αλλά ήταν εκεί για να μας βοηθήσουν με τη γη τους και αυτό είναι κάτι διαφορετικό», έκρινε… σωστό να υπενθυμίσει ο Τραμπ.

«Δαπανήσαμε τεράστια ποσά για να βοηθήσουμε τους Κούρδους, με πυρομαχικά, με όπλα, με χρήματα», είπε ακόμη. Άρα, πρόσθεσε, «μας αρέσουν οι Κούρδοι»…

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να «χτίσουν» συμμαχίες στο μέλλον, αφού παρά το ότι είχαν συμμαχήσει με τους Κούρδους της Συρίας επέτρεψαν στην Τουρκία να εξαπολύσει εισβολή στο βορειοανατολικό τμήμα της συριακής επικράτειας, ο Τραμπ απέρριψε κάθε τέτοια πιθανότητα. «Οι συμμαχίες είναι εύκολες», υποστήριξε.

Όλα αυτά αφού, για άλλη μια φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε φροντίσει να… απειλήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με καταστροφή της τουρκικής οικονομίας αν ο τρόπος που θα γίνει η εισβολή στη Συρία δεν του… αρέσει! Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως ελπίζει (!) ο Τούρκος ομόλογός του να ενεργήσει με όσο πιο «λογικό» και «ανθρώπινο» τρόπο είναι δυνατόν στη Συρία, προειδοποιώντας ξανά πως σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με «τεράστιο οικονομικό τίμημα»: «Θα αφανίσω την οικονομία [της Τουρκίας]», απείλησε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ