Τουρκία: Ελλάδα και Κύπρος στηρίζουν την τρομοκρατία.

Έντονη ενόχληση της Άγκυρας για την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου.
Οργισμένη ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ που κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο πως… στηρίζουν την τρομοκρατία.
«Ελλάδα και Κύπρος αγνοούν τις βασικές αρχές της Σύμβασης Θαλάσσιου Δικαίου του ΟΗΕ»!
«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τουρκοκύπριων στην ανατολική Μεσόγειο».

Η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου που έγινε πριν από μερικά 24ωρα στο Κάιρο και καταδίκασε τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο κι όχι μόνο ενόχλησε την Άγκυρα σε τέτοιο βαθμό, που το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση.

Η Τουρκία, την ώρα που εισβάλει στη Συρία (!), κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο πως στηρίζουν την τρομοκρατία (!) και διαμηνύει για άλλη μια φορά πως δεν προτίθεται να σταματήσει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο! Τουρκία: Το δόγμα των δυόμισι πολέμων και η απειλή για την Κύπρο

«Δεν έχει κανένα νόημα και αξία, η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο της Αιγύπτου της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής διοίκησης (σ.σ. εννοούν την Κύπρο) που πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου στο Κάιρο. Αυτό το ανακοινωθέν είναι άλλο ένα παράδειγμα της προσπάθειας του διδύμου Ελλάδας/Ελληνοκυπρίων να εντάξουν τις χώρες της περιοχής στις παράνομες, μαξιμαλιστικές και μη συμβιβάσιμες πολιτικές τους» αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο.

Η Τουρκία κατηγορεί «το δίδυμο Ελλάδος και Ελληνοκυπρίων», όπως αναφέρει Ελλάδα και Κύπρο, πως «αγνοεί την βασική αρχή της ορθότητας Σύμβασης Θαλάσσιου Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών και οι μαξιμαλιστικές πολιτικές τους έχουν δημιουργήσει αποτελέσματα τα οποία είναι εναντίον της Αιγύπτου στο θέμα της δικαιοδοσίας θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Η Αίγυπτος κλείνει τα μάτια της στην εκμετάλλευση της κατάστασης από το δίδυμο Ελλήνων/Ελληνοκυπρίων».

Η Άγκυρα επαναλαμβάνει πως «η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της όπως κι αυτά των Τουρκοκυπρίων. Η Άγκυρα, εκτός από τους Ελληνοκυπρίους, είναι έτοιμη να συζητήσει με όλες τις χώρες της περιοχής για τον καθορισμό θαλάσσιων περιοχών ευθύνης σύμφωνα με την αρχή της ορθότητας. Οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να απευθυνθούν στους Τουρκοκύπριους. Η πρόταση των Τουρκοκυπρίων με ημερομηνία 13η Ιουλίου του 2019 είναι μια ευκαιρία για την επίλυση της υπόθεσης των υδρογονανθράκων στην Κύπρο και της εκμετάλλευσης τους».

Το… τουρκικό παραλήρημα συνεχίζεται με τις κατηγορίες κατά Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, πως στηρίζουν την τρομοκρατία και υποστηρίζουν τους Κούρδους στη Συρία, εκείνους που γίνονται στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε από χθες δηλαδή.

«Αρνούμαστε ξεκάθαρα όλες τις αβάσιμες κατηγορίες που υπάρχουν στο ανακοινωθέν εναντίον στη χώρα μας στο ζήτημα της Συρίας. Η Τουρκία ως χώρα η οποία έχει επηρεαστεί από την τρομοκρατία περισσότερο από όλες τις χώρες δεν θα διστάσει να συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εθνική της ασφάλεια τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο. Κι αυτό το αποδεικνύει με την επιχείρηση την οποία ξεκίνησε σήμερα. Απέχει από την πραγματικότητα η ρητορική που κάνει αναφορά για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας από τα μέρη τα οποία υπηρετούν στην διαχωριστική γραμμή της τρομοκρατικής οργάνωσης PYD-YPG. Οι κύκλοι οι οποίοι εξυπηρετούν το στόχο του διαμελισμού της Συρίας και το κάνουν αυτό μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν στάση στο ζήτημα αυτό» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από eleftherostypos.gr

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

Please enter your comment!
Please enter your name here