Ετοιμάζεται Ford Focus RS 690 ίππων! (+video)


Περιττό να αναφέρουμε το επίπεδο που έχει φτάσει η επίλεκτη κατηγορία των hot hatches, τα hyper. Τα λένε όλα οι 422 ίπποι της νέας Mercedes-AMG A 45 S και οι 400 του Audi RS 3, το οποίο πρακτικά δημιούργησε τα «υπερ» GTI. Το Ford Focus RS δεν άργησε να μπει στον τετρακίνητο χορό, ενώ τα 350 άλογα όταν παρουσιάστηκε ήταν κορυφαία επίδοση.

Επειδή όμως οι εξελίξεις καλπάζουν, το επόμενο θα βρίσκεται στην περιοχή των 400. Ωστόσο, η Mountune αναλαμβάνει να κάνει το σημερινό ένα από τα ισχυρότερα hot hatches όλων των εποχών, με εγγύηση κιόλας! Αυτό είναι που διαφοροποιεί την πρόταση του Άγγλου βελτιωτή από τα διάφορα τερατώδη RS 3 και VW Golf R που κυκλοφορούν στα dragstrips. Ήδη προσφέρονται πακέτα αναβάθμισης στα 400, 450, ακόμα και 520 άλογα, όμως αυτή τη φορά οι Άγγλοι υποστηρίζουν πως κατασκεύασαν τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο στον κόσμο!

Το σύντομο video της δυναμομέτρησης, φανερώνει πως ο 2.3 EcoBoost αποδίδει 684 HP (693 PS δηλαδή) και 767 Nm ροπής στον πάγκο. Για να φανερωθούν αυτά τα νούμερα, η Mountune χρειάστηκε να εξελίξει από «λευκή κόλλα» την κυλινδροκεφαλή, ενώ και το τούρμπο BorgWarner EFR 8374 είναι ολοκαίνουργιο. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν αποκαλύπτονται, πέρα από το γεγονός ότι εξελίσσεται και η μετάδοση ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί την σχεδόν διπλάσια ισχύ.

Αν θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των βελτιωτικών πακέτων ή κάποιο πρότζεκτ της εταιρίας, παραμένει άγνωστο. Περιμένουμε περισσότερα στις αρχές του 2020, για το Focus RS που θα αναλάβει να τρομοκρατήσει την καθεστηκυία τάξη των hyper/mega hatches.

loadposition srp


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ