Συρία: “Ο Ερντογάν μας στέλνει τζιχαντιστές” αποκαλύπτει Κούρδος μαχητής


Δεν έχει μπει στη Συρία ο τουρκικός τακτικός στρατός υποστηρίζει ο Κούρδος μαχητής.
Τις χερσαίες επιθέσεις κάνει ο “στρατός του Μωάμεθ” τονίζει ο Νούρι Μαχμούτ.
Ισχυρίζεται πως προέρχονται από τον ISIS, την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις
Αντίσταση μέχρι τέλους στα πολεμικά σχέδια του Ερντογάν ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών.

Οι Κούρδοι της Συρίας είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν μέχρι τέλους διαμήνυσε ο εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών, Νούρι Μαχμούτ μιλώντας στον ΣΚΑΙ από το πολεμικό μέτωπο.

Ο Κούρδος μαχητής μάλιστα υποστήριξε στο ΣΚΑΙ πως στο έδαφος της Συρίας δεν έχει “πατήσει ακόμη πόδι” ο τουρκικός τακτικός στρατός, αλλά μισθοφόροι που προέρχονται από την Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ακόμη χαρακτηρίζει ακατανόητη την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τον αμερικανικό στρατό από την Συρία, ενώ κατηγορεί ευθέως τον Ταγίπ Ερντογάν πως χρησιμοποιεί τον στρατό της Τουρκίας για να φέρει και πάλι το πολιτικό Ισλάμ στην περιοχή. Συρία: Φόβοι για ατελείωτο κατάλογο θυμάτων από τις συγκρούσεις

 

«Από την αρχή που ξεκινήσαμε, εμείς κινούμαστε στην κατεύθυνση να επιβάλουμε την πολιτική λύση, να προστατεύσουμε το λαό μας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες. Γι’ αυτό λέμε σε αυτούς που θέλουν τον πόλεμο, ότι οι δυνάμεις μας, είναι δυνάμεις που ιδρύθηκαν για την ασφάλεια, αλλά θα αντισταθούμε μέχρι τέλους στα πολεμικά σχέδια του Ερντογάν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κούρδος μαχητής.

«Ο τακτικός τουρκικός στρατός δεν έχει μπει στον πόλεμο ακόμα. Αυτοί που κάνουν χερσαίες επιθέσεις είναι ο ‘’στρατός του Μωάμεθ’’, όπως τον έχει ονομάσει (σ.σ ο Ερντογάν), που προέρχονται από το ISIS, την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Μπαίνουν μέσα, τους σκοτώνουμε και στέλνουν άλλους… Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει με πυραύλους, τεθωρακισμένα και αεροπορία», τονίζει χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Click4more: Τουρκία: Φρίκη! Νεκρό μωρό σε αιματηρά αντίποινα στον Ερντογάν! Σοκαριστικές εικόνες

Ο Νούρι Μαχμούτ ξεκαθαρίζει πως οι Κούρδοι της Συρία θα πολεμήσουν μέχρι τέλους για τις οικογένειες, τα σπίτια και την αξιοπρέπειά τους! «Υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων από την πλευρά μας, κι αυτοί έχουν νεκρούς. Ειδικά από τις πόλεις Ρας αλ Αΐν και Ταλ Αμπιάντ εκεί έγιναν οι πιο σφοδροί βομβαρδισμοί. Πολλοί έμειναν πίσω και αρνούνται να αφήσουν τα σπίτια τους και θα μείνουν να αντισταθούν», ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός θυμάτων.Φλέγονται τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας

Μαίνονται οι μάχες στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία με το τίμημα στους νεκρούς να είναι βαρύ και από τις δύο πλευρές μετά την έναρξη της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης». Στην πόλη Ακτσάκαλε οι Κούρδοι απαντούν με ρουκέτες την ώρα που οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η επίθεση θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια και πολλά θύματα.

Click4more: «Μητέρα Τερέζα» ο Τραμπ, δε θέλει πολέμους! Νέα προκλητική τοποθέτηση

Σοκ, πάντως, έχουν προκαλέσει οι εικόνες με το νεκρό μωρό στην πόλη Ακτσάκαλε που κάνουν το γύρο κόσμου και αποτυπώνουν την φρίκη του πολέμου. Μετά τους 15 νεκρούς στην πλευρά της Συρίας και η τουρκική πλευρά έχει θύματα. Οι εικόνες που μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είναι σοκαριστικές. Για προφανείς λόγους, κάποιες έχουν υποστεί επεξεργασία καθώς είναι πραγματικά ανατριχιαστικές. ΤουρκίαΤουρκία ΤουρκίαΤουρκία Η τουρκική επιχείρηση δεν θα επεκταθεί πέραν των 30 χλμ στη Συρία

Η εισβολή της Τουρκίας δεν θα επεκταθεί πέραν των 30 χλμ στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Τσαβούσογλου επισήμανε πως η απειλή ασφαλείας, την οποία η Τουρκία λέει ότι αντιμετωπίζει από την παρουσία των Κούρδων μαχητών στα σύνορά της, θα εξαλειφθεί, εάν η περιοχή εκκαθαριστεί από τους αντάρτες.

«Όταν φθάσουμε σε βάθος 30 χλμ στη ζώνη ασφαλείας, η τρομοκρατία θα έχει εξαλειφθεί» υπογράμμισε. Επιπλέον, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο πάνω από τη Συρία στο πλαίσιο της επιχείρησής της.

«Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο» επισήμανε. «Αυτός ο εναέριος χώρος δεν ανήκει στις ΗΠΑ. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγχουν αυτόν τον εναέριο χώρο».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ