Τζιχαντιστές στην Ελλάδα: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. θα περνά από «κόσκινο» όσους φθάνουν στα ελληνικά νησιά

Ειδικό σχέδιο για να μην μπουν στη χώρα μας φανατικοί ισλαμιστές στήνουν οι ελληνικές Αρχές.

Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει να μπουν στη χώρα μας τζιχαντιστές μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Σύμφωνα με το OPEN TV, από «κόσκινο» περνούν όσοι φθάνουν στα νησιά του Αιγαίου μέσω Τουρκίας.

Οι αστυνομικοί έχουν απλώσει ένα «δίχτυ» πληροφοριών σε hot spot και κέντρα κράτησης, με στόχο να γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται σε αυτούς τους χώρους.

Επίσης, οι αστυνομικοί παρακολουθούν συνομιλίες και επαφές που έχουν αλλοδαποί με άτομα που βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες.

Θέλουν, ακόμη, να έχουν «αυτιά και μάτια» στους χώρους λατρείας που βρίσκονται σε όλη τη χώρα. Ακόμη, προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους στα άτομα που φθάνουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, περίπου 15.000 μαχητές του ISIS βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές στις περιοχές που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί έχουν σαφείς εντολές να ερευνούν τις λίστες που έχουν συνταχθεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη και περιλαμβάνουν άτομα που έχουν πολεμήσει στο πλευρό του ισλαμικού κράτους. Παράλληλα, έχουν δοθεί εντολές να σχηματίζεται το προφίλ κάθε ατόμου: άνδρα ή γυναίκας και να γίνεται έλεγχος στις ηλεκτρονικές του συσκευές.

Τον κίνδυνο να βρεθούν τζιχαντιστές στην Ελλάδα δημοσίευσε σε άρθρο του και ο Guardian. Οι Αρχές, πάντως, φοβούνται και επιθέσεις σε τουρκικούς και αμερικανικούς στόχους. Γι’ αυτό και οι Αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα φύλαξης τόσο στο Τουρκικό Προξενείο όσο και στην Αμερικανική Πρεσβεία αλλά και σε πολλά ακόμη σημεία και επιχειρήσεις.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ