Ακάθεκτες Μπαρτσελόνα – Κίμκι. Η βαθμολογία της Euroleague – videos


Το 2-0 στο ξεκίνημα της Euroleague έκαναν Μπαρτσελόνα και Κίμκι! Γλίτωσε στην παράταση η Αναντολού Εφές. Ο Ολυμπιακός -με την ευρεία του νίκη επί της Βαλένθια- προσπέρασε τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία!

Αήττητες παρέμειναν Κίμκι και Μπαρτσελόνα στη 2η αγωνιστική της Euroleague, με την Αναντολού Εφές να γλιτώνει στην παράταση από μία εντός έδρας ήττα-σοκ και να «σπάει το ρόδι» στη φετινή διοργάνωση.

Στη Μόσχα, η Κίμκι υπερασπίστηκε την έδρα της, κάμπτοντας την αντίσταση της Μπασκόνια με 79-76 και βελτιώνοντας σε 2-0 το ρεκόρ της. Οι Ρώσοι είχαν σε σπουδαία βραδιά τους Αλεξέι Σβεντ (21π.), Γιάνις Τίμας (18π.) και Τζέρεμι Έβανς (17π., 6ρ., 2κλ., 3 μπλοκ), υποχρεώνοντας τη μαχητικότατη Μπασκόνια, που κυριάρχησε στα επιθετικά ριμπάουντ (20 έναντι 10), στην πρώτη της ήττα. Από τους Βάσκους ξεχώρισε ο Τορνικέ Σενγκέλια με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (18π.) και ριμπάουντ (10ρ.), ενώ ο Πιέρια Χένρι πρόσθεσε άλλους 16. Ωστόσο, η Μπασκόνια πλήρωσε την εκνευριστική αστοχία της από τα 6.75 (4/20 τρίποντα).

Στην Αγία Πετρούπολη, η Μπαρτσελόνα τα βρήκε… σκούρα για 30 λεπτά, αλλά ένα ξέσπασμα της στον επίλογο του αγώνα ήταν αρκετή για να την οδηγήσει στη νίκη με 87-63 και στο «2 στα 2». Οι «μπλαουγκράνα» ενεργοποίησαν την άμυνα τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, η παραγωγικότητα τους εκτοξεύτηκε και με επιμέρους σκορ 28-7 έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού, υποχρεώνοντας τους Ρώσους στη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Κάιλ Κούριτς με 24 πόντους, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς επιδόθηκε σε ακόμη μία παράσταση με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από τη Ζενίτ μόνο ο Εβγκένι Βορόνοφ κατάφερε να γράψει το όνομα του στη λίστα των διψήφιων (10π.).

Την πρώτη νίκη της στην εφετινή Euroleague πανηγύρισε η Αρμάνι στο Μιλάνο, μία εβδομάδα πριν παραταχθεί στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Ιταλοί υπερασπίστηκαν την έδρα τους με 85-81, απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, για τη 2η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Πρωταγωνιστές για τους Ιταλούς οι Ροντρίγκεθ (17 πόντοι, 6 ασίστ) και Μπρουκς (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Για τους Λιθουανούς ξεχώρισαν ο Γουόκαπ (19 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και ο Γκριγκόνις (13 πόντοι), με την ομάδα του Γιασικεβίτσιους να ξεκινάει τη σεζόν με 0-2.

Η Ζαλγκίρις λίγο έλειψε να κλέψει την μπάλα 8 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με τον Σέρχι Ροντρίγκεθ να κερδίζει φάουλ και με δύο βολές να διαμορφώνει το 85-81. Οι Λιθουανοί διαμαρτυρήθηκαν για το συγκεκριμένο σφύριγμα, θεωρώντας ότι δεν υπήρχε φάουλ.Η βαθμολογία της Euroleague μετά από 2 αγωνιστικές

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ