Συρία: Αρνούνται οι Κούρδοι τα περί ελέγχου της πόλης Ρας αλ Αϊν από τους Τούρκους


Συνεχίζονται οι μάχες γύρω από την πόλη Ρας αλ Αϊν στη Συρία με τους Κούρδους μαχητές να διαψεύδουν πως έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων.

Ο Μαρβάν Καμίσλο αξιωματούχος Τύπου του SDF, δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εισέλθει σε μία γειτονιά της Ρας αλ Αϊν, στην βιομηχανική περιοχή της πόλης. Στη Συρία Η περιοχή βομβαρδίστηκε για ώρες από το τουρκικό πυροβολικό, αναγκάζοντας τους Κούρδους να υποχωρήσουν σε τακτικό επίπεδο.

“Τώρα, έχει αρχίσει η επίθεση των SDF και διεξάγονται σκληρές μάχες,” δήλωσε ο ίδιος στο Reuters. “Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην βιομηχανική περιοχή,” είπε ο ίδιος. Η περιοχή βρίσκεται στο τμήμα της πόλης Ρας αλ Αϊν που είναι βρίσκεται πιο κοντά στα τουρκικά σύνορα. Πάνω από 100.000 οι εκτοπισμένοι μόνο από δυο πόλεις

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι από τις πόλεις Ρας αλ Αϊν και Τελ Αμπιάντ έχουν εκτοπιστεί από τις περιοχές που κατοικούσα μετά την κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στην Συρία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τους ανθρώπους στα βορειοανατολικά της Συρίας, παρά την επιδείνωση της κατάσταση ασφάλειας, όπως ανακοινώθηκε. Οι περίπου 580.000 άνθρωποι που σιτίζονται από το αναφερόμενο πρόγραμμα του ΟΗΕ στην ευρύτερη περιοχή, ζούσαν σε περιοχές που τελούσαν υπό τον έλεγχο των Κούρδων.30 άμαχοι νεκροί ο μέχρι τώρα απολογισμός

Στους 30 αυξήθηκε ο αριθμών των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής εισβολής στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο μεταξύ οι Τούρκοι συνέλαβαν σήμερα τον Σύρο δημοσιογράφο Ζιντάν Ζάνκλο που εργάζεται για τον σαουδαραβικό τηλεοπτικό σταθμό Al-Arabiya και κάλυπτε την στρατιωτική εισβολή στη Συρία. Σύμφωνα με το Al-Arabiya ο Ζάνκλο απομακρύνθηκε αφού τον οδήγησαν σε τουρκικό στρατιωτικό θωρακισμένο όχημα, κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Η άδεια εργασίας του κατασχέθηκε, ενώ ακυρώθηκε η βίζα του.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ