Ισραήλ: Βεβήλωσαν με στρατιωτικό νεκροταφείο στη Χάιφα

Άγνωστοι βεβήλωσαν δεκάδες επιτύμβιες πλάκες σε στρατιωτικό νεκροταφείο της Κοινοπολιτείας στη Χάιφα στο Ισραήλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ χαρακτήρισε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια ως έγκλημα μίσους και γίνονται έρευνες για να βρεθούν οι δράστες.

Στο συγκεκριμένο νεκροταφείο στη Χάιφα κείτονται τα λείψανα περίπου 340 στρατιωτικών από κράτη-μέλη της Κοινοπολιτείας, πεσόντων κατά τη διάρκεια κυρίως του Α΄ αλλά και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα εικονίζουν τουλάχιστον τριάντα επιτύμβιες πλάκες οι οποίες υπέστησαν βανδαλισμό, με κόκκινη μπογιά ενώ σε ορισμένες από αυτές ζωγραφίστηκαν σβάστικες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του ότι η βεβήλωση των τάφων είναι ένα «αποτροπιαστικό έγκλημα» διαβεβαιώνοντας ότι οι αρχές θα κάνουν το παν για να βρουν ποιοι το διέπραξαν και να τους προσαγάγουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η Βρετανία κατέλαβε την Παλαιστίνη, αποσπώντας την από την καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και την κυβέρνησε βάσει διεθνούς εντολής για αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με την επιτροπή της Κοινοπολιτείας που είναι αρμόδια για τους τάφους των πεσόντων των πολέμων, οι 86 από τους 305 πεσόντες κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου που είναι θαμμένοι στη Χάιφα είναι άγνωστοι στρατιώτες, ενώ κείτονται επίσης εκεί 36 πεσόντες του Β΄ ΠΠ.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here