Έξαλλος ο Ερντογάν με Ακιντζί. “Έσβησε” την ανάρτηση για τη Συρία ο τουρκοκύπριος ηγέτης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία ένα μακροσκελές κείμενο που ανάρτησε στο facebook ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Ακιντζί στο κείμενο που λίγες ώρες αργότερα έσβησε από τα κοινωνικά δίκτυα, εμφανίζεται αντίθετος με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία γράφοντας χαρακτηριστικά πως “παρ’ όλο που την αποκαλούμε «Ειρηνική Άνοιξη» δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα”.

Στο κείμενο που είχε αναρτήσει στο Facebook ο Ακιντζί έλεγε πως: «μερικές φορές το να είσαι σιωπηλός δεν είναι επειδή δεν έχεις λόγια να πεις. Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα που είναι αδύνατο να πεις » ναι » ή » όχι . Εάν δεν μπορείτε να δείτε την ευκαιρία να επηρεάσετε την κατάσταση με αυτά που λέτε, μπορεί επίσης να χρειαστεί να μείνετε σιωπηλός».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου η Συρία μπορεί να φροντίσει τα δικά της όρια εδάφους και η Τουρκία μπορεί να νιώσει ασφαλής. Για αυτό πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλο όφελος να δούμε εκ νέου τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Πέρα από αυτό, είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου να δω τις σχέσεις της Τουρκίας με άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου. Σε συνεργασία με την ΕΕ, μια Τουρκία που θα είναι καλύτερη για όλους».

«Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στο στρατιωτικό κίνημα της Τουρκίας, το οποίο προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική γλώσσα. Οι φίλοι μου μαρτύρησαν στο πλευρό μου σε μάχη στην Λευκωσία όπως πολλοί από εμάς, έζησα τι σημαίνει πόλεμος. Παρόλο που τότε το αποκαλούσαμε «Ειρηνευτική Επιχείρηση», ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε «Ειρηνική Άνοιξη» δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα», έγραψε ο κ. ΑκιντζίΈξαλλος ο Ερντογάν – Του απάντησε ο Οκτάι

Το κείμενο αυτό εξόργισε και την τουρκική κυβέρνηση και τον Ταγίπ Ερντογάν με τον Οκτάι να του απαντά μέσω twitter λέγοντας ότι «η δήλωση Ακιντζί έκανε τα κόκαλα των Μουτζαχεντίν και Μεχμέττς να τρίζουν».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «στην Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974, ο αγώνας του Ηρωικού Στρατού μας, ο οποίος διεξήχθη με στόχο την ειρήνη στην περιοχή, και ο αγώνας συνεχίζεται με την επιχείρηση «Ειρήνης της Ειρήνης» στη Συρία KAI διεξάγεται με τον ίδιο πνεύμα».

«Η δήλωση του Ακιντζί με την ιδιότητά του ως Προέδρου σήμερα είναι μια δήλωση που στερείται ιστορικής συνείδησης και γνώσης. Πιστεύω ότι αυτή η ατυχής δήλωση δεν αντικατοπτρίζει τη γνώμη των Τουρκοκυπρίων», είπε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here