Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων: «Ανακάλυψαν» τουρκική μειονότητα σε Ρόδο και Κω


Απίστευτη τουρκική πρόκληση – «Λάδι στη φωτιά» ρίχνει η Άγκυρα

Ζήτημα για «τουρκική μειονότητα» στα Δωδεκάνησα έθεσε η Άγκυρα, σε Διεθνές Συμπόσιο για τους «Τούρκους» σε Ρόδο και Κω, που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με όσα εξοργιστικά ανέφερε ο επικεφαλής της Ένωσης Πολιτισμού και Αλληλεγγύης της Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου μουσουλμάνων Mustafa Kaymakcı δεν υπάρχει «τουρκική μειονότητα» μόνο στη Θράκη, αλλά και στη Ρόδο και την Κω και εξέφρασε την ανησυχία της για την εξαφάνιση των μουσουλμανικών περιουσιών των Τούρκων που ζούσαν σε αυτές τις περιοχές.

Ο Kaymakci δήλωσε ότι οι «Τούρκοι των Δωδεκανήσων» αντιμετωπίζουν πολυάριθμα προβλήματα σχετικά με το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση, την ελευθερία της λατρείας και άλλα δικαιώματα. Πρόσθεσε ότι κατά τη δεκαετία του 1970 τα Τουρκόφωνα σχολεία στα Δωδεκάνησα έκλεισαν.

«Σήμερα, τα παιδιά των Τούρκων των Δωδεκανήσων στερούνται του δικαιώματός τους να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα», τόνισε.

«Οι Τούρκοι στη Ρόδο και την Κω έχουν φτάσει στο χείλος της εξαφάνισης. Αν αυτή η πολιτική αφομοίωσης δεν σταματήσει, σύντομα, θα πάψουμε να ακούμε για τους Τούρκους στα Δωδεκάνησα», δήλωσε.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu: «Η μουσουλμανική ιδιοκτησία των Τούρκων των Δωδεκανήσων εξαφανίζεται».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι περίπου το 90% των μουσουλμανικών ιδιοκτησιών στα Δωδεκάνησα έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια ενώ υποστηρίζεται ότι στα νησιά της Δωδεκανήσου φιλοξενείται μια «τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα» περίπου 6.000 ανθρώπων.

Με πληροφορίες από: anadolu, dailysabah

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ