Συρία: Διαψεύδει για τους τζιχαντιστές ο Ερντογάν – “Δεν δραπέτευσε κανείς”


Μπορεί τα διεθνή ΜΜΕ να έχουν «βουίξει» πως η επιχείρηση των Τούρκων στην Συρία έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση αιχμαλώτων τζιχαντιστών, ωστόσο ο Ερντογάν… λέει άλλα.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν συνεπεία της τουρκικής επίθεσης στην βόρεια Συρία αποτελούν «παραπληροφόρηση» που έχει ως στόχο να προκαλέσει την Δύση, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι κουρδικές αρχές στην βόρεια Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι 785 ξένοι συνδεόμενοι με το Ισλαμικό Κράτος κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από στρατόπεδο όπου εκρατούντο, έπειτα από βομβαρδισμό από τις τουρκικές δυνάμεις σήμερα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι πληροφορίες αυτές είναι εσφαλμένες και έχουν ως στόχο να προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις. Οργή Ερντογάν κατά Ακιντζί για τη Συρία!

Νωρίτερα, Κάνοντας ουσιαστική αναφορά στους αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, η κουρδική διοίκηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι “μισθοφόροι” επιτέθηκαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου όπου κρατούνταν “στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους” και άνοιξαν τις πύλες.

Αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων δήλωσε: “Δεν έχουμε ικανοποιητικούς αριθμούς στρατιωτών για την φύλαξη του στρατοπέδου των εκτοπισμένων στην πόλη Άιν Ίσα, δεκάδες οικογένειες έχουν δραπετεύσει. Η φύλαξη είναι εξαιρετικά αδύνατη τώρα». Επιπλέον ανακοίνωσαν ότι 31 μαχητές τους σκοτώθηκαν από χθες, στις μάχες με τους Τούρκους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ