Επίδομα θέρμανσης 2019: Έως το τέλος του έτους η πληρωμή του – Φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι


Στόχος της Κυβέρνησης να αποπληρωθεί το συνολικό ποσό πριν το τέλος του χρόνου – Πότε ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Φθηνότερο το πετρέλαιο σε σχέση με πέρυσι

Χαμηλότερες θα είναι οι τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με το 2018 σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, κ. Γιώργος Ασμάτογλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων,η τιμή στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσει από το 1,04 ευρώ (για μεγάλες ποσότητες), ενώ θα είναι μεγαλύτερη στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Επιπλέον όπως είπε κ. Ασμάτογλου, ακόμη και με τη χρήση του συστήματος «Ηφαιστος» οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης δεν θα μπορούν να πάρουν άμεσα τα χρήματα που δικαιούνται και να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν για να παραγγείλουν πετρέλαιο.

Τέλος, επισήμανε πως ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν οι πολίτες να ανακουφιστούν και να μπορέσουν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης σε «λογικές» τιμές, είναι να μειωθούν οι εξοντωτικοί φόροι που διαμορφώνουν την τελική του τιμή.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης οι οποίες θα ισχύσουν άμεσα από τη νέα περίοδο διάθεσης του καυσίμου, η οποία ξεκινά από την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open, εξήγησε ότι δεν πρόκειται να δοθεί κάποια προκαταβολή του επιδόματος, αλλά όλοι όσοι βάλουν πετρέλαιο τον Οκτώβριο, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο θα λάβουν εντός του έτους το σύνολο του επιδόματος.

Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να λάβουν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης περισσότερα νοικοκυριά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ