Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν το Σίτι του Λονδίνου


«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαδηλωτές που μπλοκάρουν δρόμους γύρω από το σημείο Bank Junction», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία του Σίτι του Λονδίνου.

Οι ακτιβιστές για το κλίμα έβαλαν σήμερα στο στόχαστρό τους το χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου αποκλείοντας την περιοχή του Βank και δεσμεύτηκαν να προκαλέσουν προβλήματα σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και θεσμούς που σύμφωνα με τους ίδιους χρηματοδοτούν μια περιβαλλοντική καταστροφή.

Οι διαδηλωτές της Extinction Rebellion απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από το Bank, στην καρδιά του Σίτι του Λονδίνου.

«Το Σίτι του Λονδίνου είναι ένα προβεβλημένο κέντρο εξουσίας στο παγκόσμιο σύστημα που δολοφονεί τον κόσμο μας», δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης Καρολίνα Ρόζα.

Οι ακτιβιστές θα στοχοποιήσουν μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που όπως υποστηρίζουν χρηματοδοτούν την έρευνα για τα ορυκτά καύσιμα και τις υποδομές. Λίγο μετά το μεσημέρι οι ακτιβιστές θα κάνουν μια εικονική δίκη του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η οργάνωση, η οποία υπόσχεται μια επανάσταση κατά της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δομής του σύγχρονου κόσμου για την αποφυγή της χειρότερης εξέλιξης, όπως αυτή περιγράφεται από τους επιστήμονες που μελετούν το κλίμα, έχει ξεκινήσει διαδηλώσεις πολιτικής ανυπακοής στο Λονδίνο που θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη εξ αυτών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από την περασμένη εβδομάδα έχουν γίνει περισσότερες από 1.300 προσαγωγές.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαδηλωτές που μπλοκάρουν δρόμους γύρω από το σημείο Bank Junction», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία του Σίτι του Λονδίνου, η οποία προηγουμένως είχε προειδοποιήσει για επικείμενα προβλήματα εξαιτίας των διαδηλώσεν μέσα στην ημέρα.

Η Extinction Rebellion επιθυμεί την ειρηνική πολιτική ανυπακοή με στόχο να υποχρεωθούν οι κυβερνήσεις να μειώσουν τις εκπομπές του άνθρακα και να αποφύγουν μια κλιματική κρίση, η οποία, σύμφωνα με την οργάνωση θα οδηγήσει σε λιμό και κοινωνική κατάρρευση.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ έχει πει ότι ο χρηματοοικονομικός τομέας θα πρέπει να αναδιαμορφώσει την αντιμετώπιση του κλιματικού κινδύνου προειδοποιώντας ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα οδηγήσει σε επαναξιολόγηση της αξίας κάθε χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ