Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη σε ηλικία 46 ετών

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη.

Δείτε το post στον τοίχο της μητέρας της στο Facebook:

 

Το Αστέρι μας , η διάσημη σχεδιαστρια μόδας Σοφία Κοκκοσαλάκη, πέταξε στους ουρανούς! Απογειώθηκε, δεν την χωρούσε πια τούτος ο τόπος! Τα Αστέρια με τα Αστέρια! Δεν υπάρχουν λόγια, Θεέ μου ! Γιατί ; Θα γυρίσω στα 89 στην Κρήτη, είχε πει σε μια συνέντευξη.

Σοφία μου θα είσαι πάντα κοντά μας , πάντα στις καρδιές μας!
Κουράγιο , κουράγιο στους γονείς , στο σύζυγο της, το μικρό της κοριτσάκι και στα αδέλφια της !

 — feeling heartbroken.

 

kokosalaki.jpg
Ποια ήταν η Σοφία Κοκοσαλάκη

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το 2004 η Σοφία Κοκοσαλάκη κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούσε η σχεδιάστρια είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονταν στο χέρι.

Πηγή: www.newsone.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ