«Γκάζια» Χρυσοχοΐδη στους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα.


Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και ειδικότερα της λεγόμενης μικρο-εγκληματικότητας, προκαλεί αναταράξεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εκνευρισμό στον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, όποιος είναι αποφασισμένος να κερδίσει και αυτό το στοίχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ σε ΜΜΕ, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τα «έψαλε» στους αρμόδιους Στρατηγούς, ζητώντας τους επιτακτικά αποτελέσματα στον τομέα της εγκληματικότητας και κυρίως στην μικρο-εγκληματικότητα, που άλλωστε αφορά άμεσα τον πολίτη καθώς απειλείται η τσέπη του και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και η ίδια του η ζωή.

Ωστόσο φαίνεται πως ο ίδιος ο υπουργός παγιδεύτηκε στην εμμονή τις Κυβέρνησης με τα Εξάρχεια και τα «κέντρα ανομίας» στο κέντρο τις Αθήνας, αλλά και τις εκκενώσεις καταλήψεων, με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος αστυνομικών δυνάμεων να ασχολούνται με αυτή την δράση και όχι με την πάταξη τις εγκληματικότητας και μάλιστα σε γειτονιές όπου στην κυριολεξία η μικρο-εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και πλήττει ακόμα και ανήλικα παιδιά, με απανωτές ληστείες που σημειώνονται κυρίως στα Δυτικά Προάστια του Νομού και όχι μόνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του φαύλου κύκλου η πρόσφατη επέμβαση τις ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα τις Ασφάλειας Αττικής στην οδό Αγωνιώδου, δίπλα στην ΑΣΟΕ, όπου πραγματοποιήθηκε εισβολή της ΕΚΑΜ σε εγκαταλελειμμένο κτήριο που ουσιαστικά λειτουργούσε ως «Σούπερ Μάρκετ» Ναρκωτικών για την ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, ακόμα και για τα Εξάρχεια.

Μόλις δυο 24ωρα από την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ στο εγκαταλελειμμένο κτήριο και την επιχείρηση «σκούπα» που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους τοξικομανείς της περιοχής και το πρωί της Δευτέρας η οδός Αγωνιώδου ήταν επίσης γεμάτη με τοξικομανείς και «ντίλερ» που τους πωλούσαν τις δόσεις. Δηλαδή, σαν μην πέρασε μια ημέρα από την επιχείρηση τις ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα στην περιοχή των Εξαρχείων, ανά βάρδια, απασχολούνται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ για την φύλαξη κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη και πλέον έχουν εκκενωθεί. Δηλαδή σε 24ωρη βάση στα Εξάρχεια πραγματοποιούν στατική φύλαξη κτηρίων τουλάχιστον 12 διμοιρίες των ΜΑΤ, την στιγμή που θα μπορούσαν, αν αξιοποιηθούν σε άλλα σημεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, να χρησιμοποιηθούν ως στατική δύναμη προληπτικής αποτροπής της εγκληματικότητας.

Πέραν τούτου ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης όχι μόνο τα «έψαλε» στους Στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ αλλά τους ζήτησε άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και μάλιστα ζήτησε επιτακτικά μειώσες των δεικτών στα στατιστικά στοιχεία της τάξεως του 25% στα εγκλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ