Αρναούτογλου: Σημαδιακή η 14η Οκτωβρίου για τον καιρό του χειμώνα.


Γιατί είναι… σημαδιακή η σημερινή -14 Οκτωβρίου- μέρα για το πώς θα είναι ο καιρός όλο τον χειμώνα; Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, εξηγεί.

«14 Oκτωβρίου: Σημαδιακή για τον καιρό του χειμώνα η σημερινή ημέρα για τους Νορβηγούς και τους Δανούς», αναφέρει σε ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, και… εξηγεί το γιατί!

Πιο συγκεκριμένα, μιλά το «Primstaven«, το οποίο έχει την σημασία του για το πώς θα είναι ο καιρός… όλο τον υπόλοιπο χειμώνα! Αναλυτικά αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου

«14 Oκτωβρίου: Σημαδιακή για τον καιρό του χειμώνα η σημερινή ημέρα για τους Νορβηγούς και τους Δανούς! Καιρός: Άφωνος ο Αρναούτογλου! «Πτώση θερμοκρασίας πάνω από 30 βαθμούς σε 24…

Το Primstaven είναι ένα αρχαίο ημερολόγιο όπου κάθε μέρα χαρακτηρίζεται και με μια εγκοπή σε μια ξύλινη ράβδο.

Στη μια πλευρά απεικονίζεταιι η θερινή περίοδος, όπου η πρώτη καλοκαιρινή ημέρα ξεκινά στις 14. Απριλίου-13. Οκτωβρίου. Η άλλη πλευρά της ξύλινης ράβδου απεικονίζει το πρώτο χειμερινό μισό, όπου η πρώτη χειμερινή ημέρα είναι 14η. Οκτωβρίου –13. Απριλίου.Το μεσοχείμωνο θεωρείται η 14η. Ιανουαρίου και το Μεσοκαλόκαιρο η14η Ιουλίου.

Για τους Νορβηγούς και τους Δανούς λοιπόν η πρώτη μέρα του χειμώνα (σήμερα) λέει για το τι καιρό θα κάνει το υπόλοιπο του χειμώνα!

Αν ο καιρός είναι σήμερα καλός θα έπικρατήσει γενικά ένας σχετικά ηπιος χειμώνας με το πρώτο χιόνι να κρατά για πολύ καιρό», αναφέρει συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου!

Για να συνεχίσει: «Αν η σημερινή ημέρα είναι κρύα τότε ο χειμώνας θα έχει πολύ χιόνι.

Αν ο ουρανός γίνει πρασινωπός σήμερα, ο παγετός θα έρθει σύντομα.

Είναι η σημερινή η μέρα ειναι καλή και σχετικα ζεστή αλλά με παγετό τη νύχτα, προβλέπεται βροχερός καιρός μετά απο τρεις ημέρες!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου

14 Oκτωβρίου: Σημαδιακή για τον καιρό του χειμώνα η σημερινή ημέρα για τους Νορβηγούς και τους Δανούς! Το Primstaven…

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Montag, 14. Oktober 2019

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ