Επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία: Τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας Τουρκίας και Ρωσίας

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (14/10), ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Σόϊκγου και συζήτησαν για την τουρκική επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» στη βόρεια Συρία.

«Έχουμε συστηματικές επαφές για την επιχείρηση “Πηγή της Ειρήνης” με τους εταίρους μας. Σήμερα συνομίλησα με τον Ρώσο ομόλογο μου Σεργκεί Σόϊκγου. Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε πρωτοβουλίες, οι οποίες πρέπει να αναληφθούν» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι τηλεφωνική επικοινωνία για το ίδιο θέμα είχε σήμερα, Δευτέρα (14/10), και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας με τον Τούρκο ομόλογο του.

«Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η κατάσταση στον τομέα ασφαλείας στην Συρία, καθώς και τα γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς.

Και Πεντάγωνο καλεί Μόσχα

Σημειώνεται ότι σήμερα, Δευτέρα (14/10), ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ συνομίλησε και με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγό Μάρκ Μίλεϊ. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στην τηλεφωνική τους συνομιλία επικεντρώθηκαν σε ζητήματα «αμοιβαίων συμφερόντων», και η συνομιλία τους πραγματοποιήθηκε αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από την βόρειο Συρία.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ