Συρία: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη Τουρκικός και Συριακός στρατός στο Μάνμπιτζ


Ο Συριακός στρατός εισέρχεται στην κουρδοκρατούμενη Μάνμπιτζ, στη βορειοανατολική Συρία, γύρω από την οποία έχουν συγκεντρωθεί τουρκικές δυνάμεις.

Σε σημείο καμπής εισέρχεται η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Δαμασκού μεταδίδουν ότι ο συριακός στρατός -μετά και την «συμμαχία» του με τον υπό κουρδικό έλεγχο SDFεισέρχεται στην πόλη Μάνμπιτζ στη βορειοανατολική Συρία, πόλη που αποτελεί προπύργιο των Κούρδων.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε πως η Τουρκία σκοπεύει να εκδιώξει τους υπό την ηγεσία των Κούρδων μαχητές από την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιχείρησε να «θολώσει τα νερά», λέγοντας: «Εμείς, ως Τουρκία, δεν θα μπούμε στη Μάνμπιτζ μέχρι ν’ αδειάσει. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της περιοχής εκείνης, οι Άραβες, και οι φυλές που είναι οι αληθινοί ιδιοκτήτες θα πάνε εκεί. Η προσέγγισή μας στο θέμα αυτό είναι να εγκατασταθούν εκεί και να προβλέψουμε για την ασφάλειά τους», προσέθεσε.

Ωστόσο, τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Daily Sabah, μεταδίδουν πως οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ήδη «μπει» στην συγκεκριμένη πόλη για «εκκαθαρίσεις».

Την είδηση ότι γύρω από το Μάνμπιτζ βρίσκονται παραστρατιωτικοί που στηρίζονται από την Τουρκία, μεταδίδουν και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

Εάν όσα μεταδίδονται είναι ακριβή και δεν βρίσκονται απλά στη σφαίρα της προπαγάνδας που όλες οι πλευρές χρησιμοποιούν κατά κόρον, η κουρδοκρατούμενη πόλη στην βορειοανατολική Συρία θα γίνει το πρώτο σημείο σύγκρουσης των Τούρκων εισβολέων με τον στρατό της Συρίας.

Πάντως ο Ερντογάν, από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου βρίσκεται, ήταν σαφής: Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία «ό,τι κι αν λέει ο οποιοσδήποτε», διακήρυξε, προσθέτοντας ότι η μάχη θα συνεχιστεί έως την «τελική νίκη».

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση μέχρι τέλους, χωρίς να δίνουμε προσοχή σε απειλές. Θα ολοκληρώσουμε, οπωσδήποτε, τη δουλειά που ξεκινήσαμε. Η μάχη μας θα συνεχιστεί έως την επίτευξη της τελικής νίκης» υπογράμμισε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ