Γαλλία – Τουρκία: Στρατιωτικοί χαιρετισμοί στην εξέδρα και… “Γκρίζοι Λύκοι”. video, pics


Η αναμέτρηση της Γαλλίας με την Τουρκία για τα προκριματικά του Euro 2020 μύριζε… μπαρούτι, αλλά -τουλάχιστον μέχρι τη σέντρα του ματς- οι μοναδικές “παραφωνίες” που είχαμε ήρθαν από την εξέδρα.
Στρατιωτικοί χαιρετισμοί από μεγάλη μερίδα των οπαδών της Τουρκίας, που όμως δεν αποδοκίμασαν τη Μασσαλιώτιδα.
Περίπου 30.000 φίλοι της ομάδας του Σινιόλ Γκιουνές δημιούργησαν «καυτή» ατμόσφαιρα στο “Stade de France”.
Ακόμα και το σήμα των «Γκρίζων λύκων» είδαμε στην εξέδρα…

Ο χώρος του αθλητισμού έγινε τα τελευταία 24ωρα ένας… τραγικός κομπάρσος πολιτικών παιχνιδιών.

Γαλλία – Τουρκία: Άρωμα… πολέμου στο «Stade de France» λόγω Συρίας!

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία και η επίσημη θέση της Γαλλίας, να μπει ένα τέλος στην επίθεση των “γειτόνων” στα κουρδικά εδάφη, δημιούργησε ένα αρνητικό κλίμα στον ποδοσφαιρικό αγώνα των δύο χωρών.

Περίπου 30.000 Τούρκοι -προερχόμενοι από Γερμανία και Βέλγιο- βρέθηκαν στις εξέδρες του “Stade de France”, και δημιούργησαν μια “καυτή” ατμόσφαιρα”. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι που… μιμήθηκαν τους παίκτες του Γιουνές (σ.σ. την κίνηση που έκαναν στο πρόσφατο ματς με την Αλβανία), κάνοντας στρατιωτικό χαιρετισμό. Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι σχημάτισαν με τα δάχτυλα τους το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» κατά την ανάκρουση του ύμνου της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι φίλοι της Τουρκίας ήταν έτοιμοι να αποδοκιμάσουν τον γαλλικό εθνικό ύμνο, αλλά και να επικροτήσουν πιθανή επανάληψη του στρατιωτικού χαιρετισμού των παικτών της εθνικής τους ομάδας.

Προκάλεσε με δηλώσεις του ο Γιουνές

Λάδι στη… φωτιά έριξε πάντως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Σενιόλ Γιουνές, λίγες ώρες πριν τη «σέντρα» του αγώνα. “Η τρομοκρατία προέρχεται από το εξωτερικό. Και αυτό έχει προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα ασφαλείας στην Τουρκία. Δεν θέλω να κάνω όμως πολιτικές δηλώσεις. Το ζήτημα είναι ότι το παιδί καθενός από εμάς θα μπορούσε να είναι στρατιώτης. Δεν εύχομαι να υπάρχουν νεκροί. Όλες οι χώρες πρέπει να καταδικάσουν τρομοκρατικές πράξεις. Τρομοκράτες έχουν διεισδύσει στην Τουρκία και έχουν ως στόχο τον Τουρκικό λαό. Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά δεν θα ήθελα αυτή η συζήτηση να γίνεται στο πλαίσιο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα” ανέφερε ο Γκιουνές στην δύσκολα διαμορφωμένη πολιτική ατμόσφαιρα, διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του “ενθαρρύνει τους στρατιώτες”, αλλά έκανε έκκληση προς τους φίλους της Τουρκίας να επιδείξουν “πνεύμα αδελφοσύνης” στους Γάλλους.

Click4more: Ο προκλητικός στρατιωτικός χαιρετισμός του Τούρκου αντιπάλου του Πετρούνια! video

“Ενθαρρύνω τους στρατιώτες, αλλά επιθυμώ αυτές οι συζητήσεις να μην κυριαρχήσουν του αγώνα. Ζητώ από τους Τούρκους φιλάθλους που ζουν στην Ευρώπη και θα έρθουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν και να ευχαριστηθούν ένα παιχνίδι να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο αν είναι ανώτερος. Το ποδόσφαιρο είναι φιλία, ειρήνη, αδερφοσύνη”, ανέφερε ο Τούρκος τεχνικός.Ακύρωσε την παρουσία του ο Λεντριάν

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν αποφάσισε να μην παρευρεθεί στον αγώνα, όπως σχεδίαζε αρχικά, ανακοινώνοντας και επίσημα το γεγονός. Γάλλοι πολιτικοί μάλιστα, ζήτησαν να ματαιωθεί το αποψινό ματς.

Click4more: Τα παπούτσια του Καντέρ «έκρυβαν» μήνυμα για την τουρκική εισβολή στη Συρία

“Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε αξιοπρεπώς αύριο στο Σταντ ντε Φρανς αυτούς που χαιρετίζουν τη σφαγή των κούρδων συμμάχων μας!”, έγραψε στο Twitter ο βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος UDI Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ, πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ