Μυρίζει… θάνατος στην Συρία. Όλοι… ετοιμοπόλεμοι – Φόβοι για την «λάθος κίνηση»


Σε μια κλωστή κρέμεται η κατάσταση στη Συρία μετά είσοδο του συριακού στρατού στην πόλη Μάνμπιτζ.
Μυρίζει μπαρούτι η περιοχή όπου είναι μαζί συριακά και τουρκικά στρατεύματα.
Αμετακίνητος ο Ερντογάν που θέλει να συνεχίζει ως την «τελική νίκη».

Από μια κλωστή κρέμεται η κατάσταση στη Συρία μετά την είδηση ότι ο συριακός στρατός μπήκε στην πόλη Μάνμπιτζ συμμαχώντας με τους Κούρδους. Την ίδια ώρα γύρω από την κουρδοκρατούμενη πόλη έχουν συγκεντρωθεί τουρκικές δυνάμεις με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι. Τραμπ: Το… πάτησε! Επιβάλλει βαριές κυρώσεις στον Ερντογάν για την Συρία!

Ο Ερντογάν εμφανίζεται αμετακίνητος τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία «ό,τι κι αν λέει ο οποιοσδήποτε», προσθέτοντας ότι η μάχη θα συνεχιστεί έως την «τελική νίκη».

Ο Λευκός Οίκος από το πρωί της Δευτέρας απειλούσε με κυρώσεις την Τουρκία κάτι το οποίο τελικά έπραξε αργά το βράδυ τιμωρώντας τον Ερντογάν για την επιλογή του να επιτεθεί στη Συρία.

Και όλα αυτά την ώρα που μαίνεται και πόλεμος στον τομέα της επικοινωνίας. Τα media αποτελούν για τα καλά «μέρος» του πολέμου με το εθνικό πρακτορείο της Τουρκίας να επιτίθεται στο ABCNews και να το κατηγορεί για προβολή ψευδών βίντεο για την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία.Με το δάχτυλο στην σκανδάλη

H δημόσια συριακή τηλεόραση και το συριακό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδουν ότι ο συριακός στρατός -μετά και την «συμμαχία» του με τον υπό κουρδικό έλεγχο SDFεισέρχεται στην πόλη Μάνμπιτζ στη βορειοανατολική Συρία, πόλη που αποτελεί προπύργιο των Κούρδων, στο πλαίσιο στρατιωτικής ανάπτυξης για να αντικρούσει την τουρκική επίθεση.

«Μονάδες του στρατού εισήλθαν στην Μάνμπιτζ», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA. Τοπικός αξιωματούχος σε αυτή την πόλη που ελέγχεται από στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο συνδέεται με τις κουρδικές αρχές στη Συρία, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την είσοδο των στρατευμάτων στην πόλη και την «ανάπτυξή τους στις γραμμές του μετώπου».

Σήμερα, συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από ρωσικές δυνάμεις δεν έχασαν χρόνο και εκμεταλλευόμενες την ξαφνική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία μετά την τουρκική εισβολή, αναπτύχθηκαν βαθιά στο εσωτερικό του εδάφους που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο νοτίως των τουρκικών συνόρων.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε πως η Τουρκία σκοπεύει να εκδιώξει τους υπό την ηγεσία των Κούρδων μαχητές από την πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιχείρησε να «θολώσει τα νερά», λέγοντας: «Εμείς, ως Τουρκία, δεν θα μπούμε στη Μάνμπιτζ μέχρι ν’ αδειάσει. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της περιοχής εκείνης στη Συρία, οι Άραβες, και οι φυλές που είναι οι αληθινοί ιδιοκτήτες θα πάνε εκεί. Η προσέγγισή μας στο θέμα αυτό είναι να εγκατασταθούν εκεί και να προβλέψουμε για την ασφάλειά τους», προσέθεσε.

Ωστόσο, τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Daily Sabah, μεταδίδουν πως οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ήδη «μπει» στην συγκεκριμένη πόλη για «εκκαθαρίσεις».

Την είδηση ότι γύρω από το Μάνμπιτζ βρίσκονται παραστρατιωτικοί που στηρίζονται από την Τουρκία, μεταδίδουν και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

Εάν όσα μεταδίδονται είναι ακριβή και δεν βρίσκονται απλά στη σφαίρα της προπαγάνδας που όλες οι πλευρές χρησιμοποιούν κατά κόρον, η κουρδοκρατούμενη πόλη στην βορειοανατολική Συρία θα γίνει το πρώτο σημείο σύγκρουσης των Τούρκων εισβολέων με τον στρατό της Συρίας.

Πάντως ο Ερντογάν, από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου βρίσκεται, ήταν σαφής: Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία «ό,τι κι αν λέει ο οποιοσδήποτε», διακήρυξε, προσθέτοντας ότι η μάχη θα συνεχιστεί έως την «τελική νίκη».

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση μέχρι τέλους, χωρίς να δίνουμε προσοχή σε απειλές. Θα ολοκληρώσουμε, οπωσδήποτε, τη δουλειά που ξεκινήσαμε. Η μάχη μας θα συνεχιστεί έως την επίτευξη της τελικής νίκης» υπογράμμισε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ