Μητσοτάκης αλλιώς – Οι σχέσεις με τον πατέρα του και η αδυναμία στην Μαρίκα

Μια συνέντευξη σε προσωπικό τόνο παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω.

Με τις φωτογραφίες της οικογένειάς του σε πρώτο πλάνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τους γονείς του, για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι και πως έσωσε τον γάμο του, για τα παιδιά του αλλά και για το πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.

Στο ερώτημα πότε μπήκε το μικρόβιο της πολιτικής στο αίμα του είπε ότι είχε μπει από πάντα αλλά ήταν σε καταστολή. Στα 22 του όμως επηρεασμένος από την ήττα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις εκλογές απογοητεύθηκε και είπε ότι δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική.

Αυτό άλλαξε αργότερα όπως περιέγραψε και αφού εργάστηκε για 10 χρόινια στον ιδιωτικό τομέα σκέφτηκε ότι αν δεν ασχοληθεί εκείνος με την πολιτική δεν θα το έκανε κανείς και το 2003 μπήκε στην πολιτική.

«Θεωρώ σημαντικό όποιος ασχολείται με τα κοινά να το κάνει με αφοσίωση», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν είναι προετοιμασμένος να μην είναι κάποια στιγμή στην πολιτική απάντησε ότι «έχω απόλυτη αίσθηση ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα και ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι όλοι προσωρινοί».

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο μίλησε για τους γονείς του. Απαντώντας στο πόσο του έλειπαν όταν ορκιζόταν πρωθυπουργός είπε: «όταν έγραφα την δήλωση για την εκλογική μας νίκη, όλες τις εκδοχές, αισθάνθηκα την ανάγκη να αναφερθώ στο ότι η ευχή των γονιών μου θα με συνοδεύει. Με τον πατέρα μου είχα 50 χρόνια διαφορά. Με είδε Πρόεδρο της ΝΔ αλλά με είδε και να ωριμάζω».

Για τον πατέρα του είπε ότι ήταν αρκετά παρών στα χρόνια της εξορίας στο Παρίσι. «Ο πατερας μου ήταν μια δυνατή προσωπικότητα αλλά προτεραιότητά του ήταν να γίνει πρωθυπουργός. Οι σχέσεις μας πέρασαν και δύσκολα στα χρόνια της εφηβείας μου. Κάναμε συνειδητή προσπάθεια να φτιάξουμε καλύτερη την σχέση μας», είπε χαρακτηριστικά.Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μπροστά από την εποχή του

«Στα παιδιά μου λέω να μην συγκρίνονται με κανέναν. Ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός σε άλλη εποχή. Σε πολλά ήταν μπροστά από την εποχή του. Μελέτησα όλους τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης. Είναι μια συναισθηματική συνέχεια αλλά δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με κανέναν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας αν συγκρίνει τον εαυτό του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.Η Μαρίκα είχε το θάρρος της γνώμης της

Για την μητέρα του είπε ότι σε πολλά πράγματα έκανε πίσω για να στηρίξει τον σύζυγό της. «Με αδυναμία στο μόνο γιο που είχε. Είχα μια πολύ ωραία και ζωντανή σχέση μαζί της και έμαθα πολλά από εκείνην. Έκανε 4 παιδιά όταν οι γιατροί της είπαν να μην κάνει κανένα λόγω των προβλημάτων στην σπονδυλική της στήλη. Της αναγνωρίζω ότι έλεγε πάντα την γνώμη της. Η Μαρίκα Μητσοτάκη αυτό που έβλεπες αυτό έκανε».Είχα πολλές ευκαιρίες αλλά δούλεψα και σκληρά

Για την αντιπολίτευση και πως του προσάπτουν ότι μισεί τους εργαζόμενους είπε ότι προσπερνά όλα όσα είπαν για εκείνον και οι απαντήσεις έρχονται μέσα από την πολιτική του.

«Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι αλλά είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο και έχουμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και δική μου δουλειά είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους ιδιαίτερα στα νέα παιδιά. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να δημιουργούν και χρέος της πολιτείας είναι να στέκονται δίπλα σε όσους είναι πιο αδύναμοι», είπε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στο αν μπορεί να ταυτίζεται με όσα περνούν οι πολίτες αφού προέρχεται από μια καλή οικογένεια απάντησε ότι ο πολιτικός πρέπει να δίνει προτεραιότητες και να δίνει εφαρμόσιμες λύσεις. «Έχω τεράστιο σεβασμό σε όσους ξεκινούν με λίγα και φτάνουν ψηλά», είπε.

Στο ερώτημα τι είδους πατέρας είναι απάντησε ότι η πολιτική είναι βαρύ και ανθυιγιεινό επάγγελμα ως προς την οικογενειακή ηρεμία. «Είπα από την πρώτη στιγμή ότι τα παιδιά μου είναι η προτεραιότητά μου και με την Μαρέβα βλέπουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας». Αναφερόμενος στην μικρή του κόρη Δάφνη που είναι μόλις 16 ετών είπε ότι φροντίζει δυο φορές την εβδομάδα να τρώνε μαζί.Οι σχέσεις με την Μαρέβα

Για την γνωριμία τους και την σχέση του με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι είπε. «Ηταν φοιτητικός έρωτας. Γνωριστήκαμε στο Χάρβαρντ. Την βοήθησα σε μια εργασία Στατιστικής. Και να μην είχαμε καταφέρει να σώσουμε τον γάμο μας τα ίδια θα είχε πει η Μαρέβα για μένα. Περνάμε καλά μαζί. Γελάμε μαζί και στο άλμπουμ των αναμνήσεων μας θα δείτε ότι είμαστε σαν μια κανονική οικογένια όπως οι άλλες. Περάσαμε δυσκολίες και βγήκαμε πιο δυνατοί».

Είπε ακόμα ότι κανείς γάμος δεν πρέπει να σωθεί μόνο για τα παιδια. «Πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις μιας καλής και υγιούς σχέσης. Ο γάμος δεν σώζεται αν δεν υπάρχει αγάπη, σεβασμός και εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά.Δείτε την συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ