BMW M5: 0-300 χλμ./ώρα σε 28 δλ.! (+video)


Αυτό το εντυπωσιακό νούμερο δεν το κατάφερε ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο, αλλά η BMW M5 Competition, με βελτιώσεις από την AC Schnitzer!

Το συγκεκριμένο μοντέλο επιδόσεων της BMW είναι εκπληκτικό από το εργοστάσιο, χάρη στον κινητήρα των 4.4 λίτρων που αποδίδει 625 ίππους. Φανταστείτε το τώρα πόσο καλύτερο είναι όταν βελτιωθεί από τον οίκο AC Schnitzer, με τη δύναμη να σκαρφαλώνει στους 720 ίππους και τη ροπή στα 850 Nm!

Για την αύξηση της ιπποδύναμης, οι μηχανικοί του βελτιωτικού οίκου τοποθέτησαν ένα νέο πρόγραμμα στον εγκέφαλο της BMW M5 Competition, αλλά κι ένα πιο ελεύθερο kit εξαγωγής. Για να ενισχύσουν περαιτέρω τις επιδόσεις τοποθέτησαν ελαφρύτερες ζάντες για λιγότερο βάρος, το καλύτερο πάτημα στο δρόμο εξασφαλίζουν τα νέα ελατήρια της ανάρτησης, ενώ υπάρχουν κι αρκετές ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες στο αμάξωμα.

Έτσι η BMW M5 Competition της AC Schnitzer, χρειάζεται μόλις 3,3 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα, 10 δλ. για τα 200 χλμ./ώρα, η διαδικασία 0-300 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 28,85 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 309,3 χλμ./ώρα! Οι συγκεκριμένες δοκιμές ταχύτητας πραγματοποιήθηκαν στην οβάλ πίστα του Papenburg σε συνεργασία με την Continental.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ