Τσίπρας: Ίσως πρέπει να δώσω διευθύνσεις και ονόματα για τα όσα διαδραματίστηκαν το 2015


Στις επιλογές που έκανε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Ionian Tv και λίγο μετά τις αποκαλύψεις τους Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα περί «επικίνδυνου φλερτ με την επιστροφή στη δραχμή».

«Βλέπω τις τελευταίες μέρες όλοι να θέλουν να γράψουν και από ένα βιβλίο για ην περίοδο αυτή, πράγμα το οποίο σημαίνει ήταν στα αλήθεια πολύ ιστορικές και κρίσιμες, τόσο οι επιλογές, όσο και οι στιγμές», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ίσως κάποια στιγμή και ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της πολύ σημαντικής περιόδου για την σύγχρονη ιστορία του τόπου, δηλαδή εγώ, να αισθανθώ την ανάγκη να τοποθετηθώ με ονόματα και διευθύνσεις πάνω στα πραγματικά γεγονότα».

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Τσίπρας «αυτό που προέχει για εμένα τούτη την ώρα είναι να βγάλουμε πρωτίστως τα πολιτικά συμπεράσματα».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας:

Το αίτημα στη Ρωσία για εκτύπωση δραχμών

Στο πώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε λόγω της «ανερμάτιστης» διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015, να «φλέρταρει επικίνδυνα με την επιστροφή στη δραχμή» αποκάλυψε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Η Τελευταία Μπλόφα» των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέλυσε μέσα από γεγονότα το πώς η έλευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την αβεβαιότητα και οδήγησε σε απώλεια της εμπιστοσύνης, που είχε η χώρα καταφέρει να κερδίσει με πολύ κόπο ως τα τέλη του 2014.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πώς το 2015 η ελληνική κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα στη ρωσική για την εκτύπωση δραχμών, επειδή δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να το κάνει, κάτι που οδήγησε τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να ενημερώσει τον πρόεδρο Ολάντ. Για τα γεγονότα αυτά ο κ. Στουρνάρας δήλωσε τα εξής:

«Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό μία δική μου προσθήκη που αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Έχει να κάνει με το τηλεφώνημα που δέχτηκε στις 6 Ιουλίου 2015, μία ημέρα ακριβώς μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο βιβλίο τους με τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να πει κάτι τέτοιο…» («Un président ne devrait pas dire ça…», εκδόσεις Stock, 2016) οι Γάλλοι δημοσιογράφοι Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομ, ο Ρώσος πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε στον τότε πρόεδρο Ολάντ ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα στη ρωσική για την εκτύπωση δραχμών, επειδή δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να το κάνει. Ο Πούτιν έκρινε σε εκείνη τη συγκυρία ότι όφειλε. Στις επιλογές που έκανε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Ionian Tv και λίγο μετά τις αποκαλύψεις τους Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα περί «επικίνδυνου φλερτ με την επιστροφή στη δραχμή».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ