Προσοχή! Μεγάλη απάτη με ενοικιάσεις σπιτιών


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν όσοι ψάχνουν να νοικιάσουν διαμέρισμα στην πρωτεύουσα καθώς επιτήδειοι στήνουν κομπίνες στις πλάτες τους.

Συγκεκριμένα, οι απατεώνες δημοσιεύουν στο ίντερνετ αλλά και σε γνωστές πλατφόρμες αγγελιών ανύπαρκτα διαμερίσματα. Στη συνέχεια, οι επιτήδειοι ζητούν μέσω e-mail από τους υποψήφιους ενοικιαστές προκαταβολή –όπως συνηθίζεται- προκειμένου να «κλείσουν» το διαμέρισμα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR, ο πρόεδρος του πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών, κ. Σκιαδάς: «Δημοσιεύουν αγγελίες όπου βάζουν φωτογραφίες σπιτιών όπου είτε έχουν νοικιαστεί είτε δεν έχουν καμία σχέση , όταν προσπαθήσει να επικοινωνήσει ο υποψήφιος ενοικιαστής στην αγγελία βρίσκει ένα mail ή ένα τηλέφωνο το οποίο συνήθως δεν απαντάει ή λέει ότι για τεχνικούς λόγους λέει ότι προσωρινά είναι απενεργοποιημένο».

Οι υποψήφιοι ενοικιαστές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς ο μόνος τρόπος επικοινωνίας που δίδεται είναι μέσω e-mail. Μάλιστα πολλές φορές, για να είναι πιο αληθοφανές το στήσιμο της κομπίνας δίδεται και κάποιο όνομα πραγματικού μεσιτικού γραφείου. Σε αυτήν την περίπτωση αν κάποιος πάρει τηλέφωνο στα γραφεία αυτά καταλαβαίνει άμεσα ότι πρόκειται για παραπλανητικές αγγελίες, ενώ διαπιστώνει μετά από λίγο ότι οι συγκεκριμένες αγγελίες έχουν «κατέβει» από τα site των αγγελιών.

Σημειώνεται ότι οι ψεύτικες αυτές αγγελίες αναρτώνται συνήθως τις βραδινές ώρες, όποτε το τηλεφωνικό κέντρο των πραγματικών μεσιτικών γραφείων δεν λειτουργεί. Όμως, οι υποψήφιοι ενοικιαστές πάνω στην αγωνία τους για να «κλείσουν» το σπίτι ή να πάρουν μία καλή σειρά προτεραιότητας σε σχέση με τους άλλους ενδιαφερόμενους, στέλνουν e-mail. Το ίδιο κάνουν και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο τηλέφωνο ή αν υπάρχει είναι απλά ένας ψεύτικος αριθμός που δεν απαντάει.

Προτού, λοιπόν, αποφασίσετε να στείλετε την προκαταβολή ζητήστε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, όχι μόνο για να δείτε το διαμέρισμα αλλά και για να ξέρετε με ποιον μιλάτε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ