Βαρκελώνη: Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω των μαζικών διαδηλώσεων


Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν στο διεθνές αεροδρόμιο στη Βαρκελώνη εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων.

Οι διαδηλωτές στη Βαρκελώνη διαμαρτύρονται για την χθεσινή καταδίκη εννιά καταλανών ηγετών με βαριές ποινές κάθειρξης για την απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Τουλάχιστον 45 πτήσεις ακυρώθηκαν και πολλοί επιβάτες πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο στη Βαρκελώνη καθώς οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προκάλεσαν την ακύρωση πολλών πτήσεων ανταπόκρισης.  Σήμερα η κατάσταση στη Βαρκελώνη είναι ήρεμη, αν και υπάρχουν κάποια προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων.

Χθες Δευτέρα χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το διεθνές αεροδρόμιο στη Βαρκελώνη και το απόκλεισαν, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο στην καταδίκη εννιά αυτονομιστών από το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας σε ποινές κάθειρξης από 9 έως 13 χρόνια για το ρόλο τους στην προσπάθεια απόσχισης της Καταλανίας από την Ισπανία το 2017.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Βαρκελώνη αλλά και σε άλλες πόλεις, τουλάχιστον 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τρεις ακτιβιστές συνελήφθησαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής τηλεόρασης. Ακόμη αναφέρθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ