Επιστολή Κεραμέως στα κόμματα – Ελάτε να κάνουμε διάλογο για την Παιδεία


Πρόσκληση, προκειμένου να ξεκινήσει ένας «ουσιαστικός, διαρκής και εποικοδομητικός διάλογος» για την Παιδεία, απηύθυνε, μέσω επιστολής, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στους τομεάρχες Παιδείας των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η επιστολή εστάλη και εν όψει της κατάρτισης του νέου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Όπως αναφέρει το υπουργείο, «ο χώρος της Παιδείας μπορεί να αποτελέσει πεδίο ευρύτερων συναινέσεων και αξιοποίησης της γνώσης και της εμπειρίας του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας».
Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου προσκάλεσε τους τομεάρχες σε συνάντηση εργασίας και ανταλλαγής σκέψεων στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, και ο υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, τονίζεται ότι η πρόθεσή τους είναι τους επόμενους μήνες να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με απώτερο σκοπό την «αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου και την απελευθερωτής των δημιουργικών του δυνάμεων».
«Προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε ήδη εκκινήσει διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς τα μέλη της γνωρίζουν σε βάθος τα προβλήματα του πανεπιστημίου και είναι σε θέση να προτείνουν πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις προς την αντιμετώπιση των παθογενειών του», τονίζουν στην επιστολή οι κ.κ. Κεραμέως και Διγαλάκης.
«Πιστεύουμε ότι, παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές μας, μπορούμε να μοιραστούμε κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς, αλλά και να προτείνουμε από κοινού λύσεις για το σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο. Με τον τρόπο αυτό θα επιτύχουμε την εφαρμογή μακροχρόνιας πολιτικής στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης», καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ