Σάμος: Εννιά συλλήψεις για τα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής – Συνεχίζονται οι έρευνες


Έφοδο σε σκηνές αλλά και κοινόχρηστους χώρους στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης (15/10) και ολοκλήρωσαν λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα, εννέα άτομα συνελήφθησαν για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, ενώ αναμένεται να ταυτοποιηθούν και άλλοι αλλοδαποί οι οποίοι θα περιληφθούν στη δικογραφία.

Τα εννέα άτομα, σύμφωνα με το CNN Greece και την αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου, κατηγορούνται για συμπλοκή, εμπρησμό αλλά και διατάραξη οικιακής ειρήνης ενώ οι Aρχές θα συνεχίσουν τις εφόδους μέσα στο κέντρο φιλοξενίας του νησιού και το επόμενο διάστημα.

Ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί

Αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν στη Σάμο με σκοπό να ενισχύσουν τις τοπικές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο νησί, μετά τα χθεσινά επεισόδια. Για τον ίδιο λόγο στη Σάμο μετέβη επίσης ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου.

Σε συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, ζητήθηκε για μια ακόμα φορά η αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ για σήμερα το βράδυ έχει προγραμματισθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτων αναγκών που έχει δημιουργηθεί.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι ξεκίνησαν τα αιματηρά επεισόδια

Στο «φως» της δημοσιότητας βίντεο που δείχνει πως ξεκίνησαν τα εκτεταμένα επεισόδια στο νησί της Σάμου μεταξύ αλλοδαπών, λόγω των οποίων ξέσπασε και η μεγάλη πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο, όλα άρχισαν όταν δύο ομάδες προσφύγων, Αφγανών και Σύρων, όπως λένε πληροφορίες, συναντήθηκαν σε δρόμο του νησιού. Εντελώς ξαφνικά αρχίζουν να διαπληκτίζονται με μπουνιές, κλωτσιές ακόμη και με αιχμηρά αντικείμενα. Καταστηματάρχης που βρισκόταν στο σημείο, όπως δείχνει το βίντεο από κλειστό κύκλωμα, μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, βγήκε από το μαγαζί του, προσπαθώντας να τους σταματήσει ή να τους διώξει.

Δείτε στο βίντεο πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια:

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του Grtimes, το επεισόδιο αυτό ήταν η αφορμή να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις και στο ΚΥΤ Σάμου, στη διάρκεια των οποίων εκδηλώθηκε και η μεγάλη πυρκαγιά, περίπου στις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (14/10). Τουλάχιστον 3 Σύροι τραυματίστηκαν με αιχμηρά αντικείμενα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι η φωτιά έκαψε πολλά καταλύματα και μέρος της δασικής περιοχής πέριξ του ΚΥΤ, στην οποία οι πρόσφυγες είχαν στήσει τις σκηνές τους.

Δείτε βίντεο από το Κέντρο Υποδοχής:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ