Απτόητη η Τουρκία. Συνεχίζει την εισβολή και καταγγέλλει “βρώμικη συμφωνία” Κούρδων με Άσαντ


Η Τουρκία θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία «με ή χωρίς τη στήριξη» του κόσμου και κατήγγειλε τη «βρώμικη συμφωνία» μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και του καθεστώτος Άσαντ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας της Προεδρίας στην Τουρκία, Φαρετίν Αλτούν “θα συνεχίσουμε να πολεμάμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, περιλαμβανομένου του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος), είτε ο κόσμος δεχθεί είτε δεν δεχθεί να μας στηρίξει». Ηγέτης Κούρδων: “Δεν υπάρχει μέρος που να ελέγχεται πλήρως από τις τουρκικές…

Παράλληλα ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) πως «εσκεμμένα στοχοθέτησαν τους άμαχους στα σύνορα, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφους, προτού καταλήξουν σε μια βρώμικη συμφωνία με το καθεστώς του Άσαντ».

Επίσης τόνισε πως Τουρκία και ΗΠΑ «έχουν συμφωνήσει στην αναγκαιότητα να πολεμηθεί και να αποτραπεί η αναβίωση του Ντάες», και κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπαμα πως «ανέθεσε» αυτή τη μάχη σε μια «τρομοκρατική οργάνωση», αναφερόμενος στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας κατηγόρησε, επίσης, «Αμερικανούς αξιωματούχους» ότι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στη βόρεια Συρία και «συγκαλύπτουν τα εγκλήματα που διαπράττει το παρακλάδι του PKK στη Συρία».

«Δεν είναι μυστικό ότι η καριέρα Αμερικανών αξιωματούχων, στρατιωτικών ή πολιτικών, εξαρτάται από τη διαιώνιση του Ντάες στη Συρία», υπογράμμισε.“611 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν” λέει η Τουρκία

Συνολικά 611 «τρομοκράτες» των κουρδικών οργανώσεων PKK, PYD και YPG «εξουδετερώθηκαν» έπειτα την έναρξη της εισβολής στη Συρία ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν στην Τουρκία τις τελευταίες τρεις μέρες συνολικά 391 ανθρώπους με την υποψία συνδέσμων με τρομοκρατικές οργανώσεων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξήγαγαν επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε 25 επαρχίες της Τουρκίας, συλλαμβάνοντας 146 υπόπτους.  Παράλληλα, σε επιχειρήσεις που έγιναν σε 36 επαρχίες συνελήφθησαν 245 ύποπτοι για φερόμενη σύνδεση τους με το PKK και την Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK).“Πόρτα” και από την Ισπανία στην πώληση όπλων

Στο μεταξύ και η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα πουλήσει στην Τουρκία στρατιωτικό υλικό «το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί» στην επιχείρηση που εξαπέλυσε η Τουρκία κατά των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, την οποία η Μαδρίτη καταδικάζει.

Η κυβέρνηση «εκφράζει την καταδίκη της» για τη στρατιωτική αυτή επιχείρηση και ζητεί από την Τουρκία να την τερματίσει», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Συντασσόμενη με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ισπανία θα αρνηθεί νέες άδειες για εξαγωγές στρατιωτικού υλικού, το οποίο ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί στην επιχείρηση στη Συρία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομινίκ Ράαμπ ανακοίνωσε νωρίτερα παρόμοια αναστολή των εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία, τα οποία «θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν» σε αυτή την επιχείρηση.

Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν ήδη πράξει το ίδιο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ