Εμφυλιοπολεμικός Πολάκης για τους σημαιοφόρους. Επίθεση στους άριστους που ήταν συνεργάτες των Γερμανών


Επίθεση με διχαστικές και εμφύλιο- πολεμικές αναφορές έκανε πριν λίγο από την Ολομέλεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους σημαιοφόρους στα σχολεία επί της βάσης της αριστείας.

Ο κ. Παύλος Πολάκης έδωσε ιδεολογικές εθνικές διαστάσεις λέγοντας πως εσείς «κάνετε μια ιδεολογική συζήτηση και ιδεολογική θα πρέπει να είναι και η απάντηση. Ακούστε εγώ μιλώ ως άριστος, και στο δημοτικό σήκωνα την σημαία και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, και με 20 τελείωσα και 19.600 μόρια έγραψα και τα λοιπά… Λοιπόν ακούστε, το πρόβλημά σας γιατί μιλάμε για την σημαία στο Δημοτικό, την προβάλετε ως το «κέρδος» αυτουνού που θα προσπαθήσει περισσότερο… Πολάκης: Καπνιστής… σε απόγνωση! «40 νοματαίοι καπνίζουμε σε μια στρούγκα»!

Ακούστε την σημαία την σήκωσαν στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας μας ως Έθνος και ως Έλληνες, αυτοί που μπορούσαν, τη σήκωσε ο Κεγιαλές στην Σούδα, δεν την σήκωσαν κυρίως τα παιδιά των λαϊκών τάξεων που πολέμησαν, δεν την σήκωσαν οι ψευτοάριστοι των ελίτ που την κοπάνησαν στις κρίσιμες στιγμές…

Την σήκωσαν αυτοί που πολέμησαν στην Αλβανία, στην μάχη της Κρήτης και όχι αυτοί που έφυγαν τρέχοντας, άριστοι ήταν αι αυτοί για την δική σας αντίληψη και έφυγαν στην Μέση Ανατολή.

Την σήκωσαν αυτοί που αντιστάθηκαν στον Γερμανό κατακτητή , που καιγόταν τα σωθικά τους με ιδανικά της πατρίδας και της ανεξαρτησίας

Και όχι αυτοί που το έπαιζαν άριστοι που συνεριζόντουσαν ή συνδιαλέγονταν με τους Γερμανούς.

Να τα βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους …»

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ