Σαν Φρανσίσκο: Ελληνοαμερικανός “μάγος” φώτισε τον Grace Cathedral.

Στις 21 Οκτωβρίου, ο καθεδρικός Grace Cathedral στο Σαν Φρανσίσκo θα υποδεχθεί την εγκατάσταση φωτός «Grace Light». Δημιουργός του ο Ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης και ντιζάινερ George Zisiadis.

Οι επισκέπτες του Grace Cathedral στο Σαν Φρανσίσκο θα στρέψουν το βλέμμα τους στον θόλο και θα τυλιχτούν μέσα σε μια ύψους 30,5 μέτρων κουρτίνα φωτός.

Επί 15 λεπτά θα βιώνουν μια εμπειρία συγχρονισμού φωτός και μουσικής.

«Η εγκατάσταση “Grace Light” γεννά δέος, το οποίο σε συγκινεί από καρδιάς μέχρι μυαλού», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Illuminate, που συνεργάστηκε με τους υπευθύνους του καθεδρικού για την εγκατάσταση, Ben Davis.

«Με τιμή και ταπεινοφροσύνη συνεργαστήκαμε με τον Grace Cathedral για να παρουσιάσουμε ένα δημόσιο έργο τέχνης σε αυτόν τον ιερό χώρο» πρόσθεσε.

Μέσω της εγκατάστασης, οι καλλιτέχνες ευελπιστούν να δημιουργήσουν έναν χώρο για στοχασμό, ταξίδι αυτογνωσίας και «ίαση».

«Η εγκατάσταση “Grace Light” είναι μια αισθητική περιπέτεια στη φύση του νου, στην προσωπική επιφοίτηση, τη συνείδηση και την ψυχή», υπογράμμισε ο καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο UC Berkley, Dacher Keltner, όπου διευθύνει το Berkeley Social Interaction Lab.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here