Καβαλάρης σε λευκό φόντο ο Κιμ Γιονγκ Ουν, έτοιμος για το… διάστημα.


Συχνά πυκνά είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν που μας… «χαρίζει» τέτοιες φωτογραφίες: ημίγυμνος, στη φύση να επιδεικνύει τις ικανότητές του. Το παράδειγμά του αλλά στο πιο… ντυμένο, ακολουθεί και ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι φωτογραφίες του Βορειοκορεάτη ηγέτη καβάλα σε ένα λευκό άλογο στο «ιερό βουνό» της Βόρειας Κορέας κάνουν το γύρο του κόσμου. Φρόντισε το κρατικό πρακτορείο να δεί όλος ο κόσμος πόσο καλός ιππέας είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στις φωτογραφίες που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζεται να ιππεύει ένα μεγάλο, λευκό άλογο μέσα σε χιονισμένα λιβάδια και δάση στο όρος Παέκτου, την πνευματική γενέτειρα της δυναστείας των Κιμ.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χαμογελά στο φακό και είναι ντυμένος… ζεστά, με παλτό και γάντια για να μην επηρεαστεί από το κρύο.Φωτογραφία Reuters / KCNAΦωτογραφία Reuters / KCNAΦωτογραφία Reuters / KCNA

«Η πορεία του με άλογο στο όρος Παέκτου είναι ένα σημαντικό γεγονός βαρύνουσας σημασίας για την ιστορία της κορεατικής επανάστασης», τόνισε το KCNA. «Αφού έγιναν μάρτυρες των μεγάλων στιγμών περισυλλογής του πάνω στο όρος Παέκτου, όλοι οι αξιωματούχοι που τον συνόδευαν είναι πεπεισμένοι (…) ότι θα πραγματοποιηθεί μια μεγαλειώδης επιχείρηση η οποία θα προκαλέσει ξανά θαυμασμό στον κόσμο και θα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός στην κορεατική επανάσταση», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι ενδέχεται να περιλαμβάνει η επιχείρηση, όμως ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν το ιερό αυτό βουνό πριν προχωρήσει σε μεγάλα εγχειρήματα.

Στο τέλος του 2017 βρέθηκε το όρος Παέκτου λίγες ημέρες αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τον μεγαλύτερο διηπειρωτικό, βαλλιστικό της πύραυλο και μερικές εβδομάδες προτού εκφωνήσει σημαντική ομιλία για το νέο έτος, στην οποία έκανε άνοιγμα προς τη Νότια Κορέα. Πέρυσι ο Κιμ επισκέφθηκε με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν το όρος στη διάρκεια της ιστορικής τους συνάντησης.

Αρκετοί ειδικοί εκτιμούν ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε το θέμα από το KCNA αφήνει να εννοηθεί ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται σύντομα να προχωρήσει σε εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα, κάτι που θα της επιτρέψει να επιδείξει την οικονομική και τεχνολογική της ισχύ με έναν όχι προκλητικό τρόπο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ